Peste 800 de medici suceveni cu drept de vot sunt aşteptaţi să participe la alegerile pentru desemnarea conducerii Colegiului Medicilor


Intră acum și în grupul de

Peste 800 de medici cu drept de vot din totalul celor 924 de medici din judeţul Suceava, sunt aşteptaţi să participe la alegerile pentru desemnarea structurii de conducere a Colegiului Medicilor Suceava, pentru mandatul 2015-2019, ce se vor desfăşura, duminică, luni şi marţi, la sediul acestui for, între orele 8,00 şi 20,00.

Zile Medicale Astarastoae (9)

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Medicilor Suceava, pe lista candidaturilor pentru mandatul în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava se află 39 de medici, iar pe lista candidaturilor pentru mandatul în Adunarea Generală Naţională a Colegiului Medicilor din România sunt 30 de medici suceveni.

Alegerile se vor desfăşura la sediul CM Suceava, iar din comisia electorală fac parte medicul Ana Burcă în calitate de preşedinte, medicul Ruminiţa Papuc-secretar, precum şi medicii Maria Bucşineanu, Mihaela Stroescu şi Liliana Vicovan- membri.

Conform Regulamentului electoral pentru alegerea conducerii CMR, pentru a fi validate alegerile, la primul tur ar trebui să se prezinte două treimi din totalul membrilor cu drept de vot ai acestui for profesional, iar în cazul în care nu există cvorum, se organizează un al doilea tur de scrutin, prevăzut pentru perioada 6-8 decembrie, de această dată alegerile urmând să fie validate indiferent de numărul electorilor.

 

Medicii suceveni îi vor alege pe cei 13 membri ai Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava şi pe cei cinci reprezentanţi în Adunarea Generală Naţională a Colegiului Medicilor din România.

După validarea noului consiliu al CM Suceava de către Adunarea Generală a CMR, se întruneşte noul consiliu în prima şedinţă în cadrul căreia, din rândul membrilor consiliului, este ales Biroul executiv al CM Suceava, format din preşedinte, trei vicepreşedinţi şi un secretar general şi se desemnează reprezentantul judeţului Suceava în Consiliul Naţional al CMR.

În Colegiul Medicilor  Suceava sunt înscrişi, în prezent,  924 de medici în diferite specialităţi, cu drept de liberă practică, iar 830 dintre aceştia au drept de vot( membri ai Colegiului Medicilor Suceava care au achitat cotizaţia inclusiv pentru luna octombrie 2015) . (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de