ASP Suceava nu este de acord cu un magazin Plus in apropierea Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Autoritatea de Sanatate Publica Suceava considera inoportuna propunerea lansata de firma germana Plus de constructie a unui magazin în apropierea Spitalului Judetean Suceava. În ceea ce priveste cererea Plus privind constructia unui magazin si a unui bloc cu garsoniere în curtea Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, consideram inoportuna construirea acestor cladiri, se arata în raspunsul trimis de ASP Suceava, Consiliului Judetean. ASP precizeaza ca aceasta ar presupune încalcarea legislatiei în vigoare, respectiv a Ordinul MSP nr. 914/2006 , din punct de vedere al obligativitatii prevederii incintei spitalului cu o zona verde cu o suprafata de minim 20 mp/pat.

Totodata, la acest lucru s-ar adauga si disconfortul produs pacientilor si personalului prin zgomotul cauzat de descarcarea marfii , precum si de traficul pietonal si auto suplimentar, precizeaza ASP Suceava. Firma germana „Plus” care detine un lant de magazine în Suceava a cerut acordul Consiliului Judetean pentru a închiria o suprafata de 40 de ari de teren, în curtea Spitalului de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou”, în scopul construirii unui nou magazin. Presedintele Consiliului, Gavril Mîrza, a declarat ca solicitarea va fi discutata în plenul Consiliului Judetean.

El a spus ca în cazul unui vot favorabil, firma germana se angajeaza sa construiasca un bloc cu 12 garsoniere pentru medici, ori un nou corp de cladire pentru spital. De asemenea, firma germana va achita o redeventa spitalului reprezentând 0,1% din cifra de afaceri realizata la Suceava, dar nu mai putin de 20.000 de euro.


Intră acum și în grupul de