Două premii întâi, un premiu al doilea şi trei menţiuni obţinute de elevi suceveni la Concursul Interjudeţean de Fizică desfăşurat la Vaslui


Intră acum și în grupul de

Două premii întâi, un premiu al doilea şi trei menţiuni au fost obţinute de elevii suceveni participanţi la Concursul Interjudeţean de Fizică “Profizica”, desfăşurat  la Liceul “Anghel Rugină” din Vaslui.

golda fizica

Potrivit ISJ Suceava, Concursul Interjudeţean de Fizică „Profizica”, competiție adresată elevilor din clasele VII – XII din judeţele  Vaslui, Iaşi, Neamţ, Bacău, Brăila, Galaţi şi Suceava, s-a desfăşurat, în perioada 20-22 noiembrie 2015, la Liceul „Andrei Rugină” din Vaslui.

Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, respectiv secţiunea liceu filiera teoretică-profil real, secţiunea liceu filiera teoretică – profil uman şi liceu filiera tehnologică – toate profilele, precum şi secţiunea gimnaziu, pentru fiecare secţiune fiind întocmit un clasament separat.

Elevii suceveni au obţinut la acest concurs două premii întâi, un premiu al doilea şi trei menţiuni.

Astfel, la filiera teoretică, elevul Eusebiu Şuţu din clasa a XII a, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, pregătit de profesorul de fizică Sorin Golda, s-a clasat pe locul I şi Ștefan – Ciprian Cojocariu, din clasa a XI –a de la acelaşi colegiu sucevean, pregătit de profesorul de fizică Costan Costică, s-a clasat pe locul I.

Un alt elev al Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Andrei Palagheanu, din clasa a X –a, pregătit de profesorul de fizică Lucian Lungu, s-a clasat pe locul al II lea, la filiera teoretică.

Tot la filiera teoretică, Ovidiu Nemţoc, elev în clasa a IX –a, de la Colegiul Naţional ,, Ştefan cel Mare” Suceava, pregătit de profesoara de fizică Amorăriţei Carmen, a obţinut menţiune, iar elevul Dimitrie Cielecki, din clasa a XI –a, de la Colegiul Naţional ,, Nicu Gane” Fălticeni, pregătit de profesorul de fizică Marcel Ciuruş, a obţinut menţiune.

La Secţiunea gimnaziu, elevul David Cornel Turturean, din clasa a VII –a, de la Colegiul Naţional ,, Ştefan cel Mare” Suceava, pregătit de profesoara de fizică Fănica Rotaru.

Lotul judeţului Suceava a fost însoţit la Vaslui de profesorii Dumitru Constantin de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava şi Sorin Golda de la Colegiul Naţional ,, Ştefan cel Mare” Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de