Mirza acuza Ministerul Sanatatii de duplicitate


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a solicitat, joi, ministrului Sanatatii sa clarifice „cât mai urgent” dotarea Spitalului Judetean Suceava cu aparatura necesara aratând ca „schimbul de hârtii” între institutii nu rezolva problema pacientilor. Mîrza a spus într-o conferinta de presa ca nu întelege de ce Ministerul Sanatatii îsi contrazice propriile actiuni în legatura cu platoul imagistic al SJU Suceava. El a aratat ca în luna februarie, Ministerul Sanatatii a solicitat ASP Suceava sa se preocupe de externalizarea unor servicii ale SJU Suceava, începând cu platoul de imagistica, iar pentru aceste actiuni, potrivit unui ordin al ministrului Sanatatii, trebuiau obtinute avize de la CJ Suceava si un altul de la Ministerul Sanatatii.

Mîrza a mai spus ca în urma acestei solicitari, în plenul CJ Suceava au fost cel putin cinci discutii legate de externalizarea platoului de imagistica si ca s-a aprobat organizarea unei licitatii fiind întocmit si un caiet de sarcini care a fost si achizitionat de trei firme. Totodata, el a spus ca MS a întârziat avizarea licitatiei, iar miercuri a primit o „Nota” din partea MSP care considera ca „nu se justifica aceasta pseudo-externalizare”.

MSP arata ca în cadrul programului de modernizare a infrastructurii de urgenta, Spitalului Judetean Suceava urmeaza sa primeasca în cursul lunii octombrie un aparat de radiologie Rx Digital si ca tot în cursul acestui an i se vor repartiza un computer tomograf si un echipament RMN, în urma licitatiilor ce vor avea loc în cursul ultimului trimestru al acestui an. Presedintele CJ Suceava a spus ca nu mai întelege ce doreste sa faca Ministerul Sanatatii privind dotarea cu aparatura necesara SJU Suceava. „În timpul acesta, în care noi facem schimb de hârtii, pacientii din judetul Suceava trebuie sa parcurga, pe banii lor, distante de sute de kilometri pâna la Iasi sau Bacau pentru a face astfel de analize”, a spus Mîrza. El a cerut ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa clarifice cât mai urgent situatia dotarii SJU Suceava. „Sunt prea încâlcite itele si nu vreau sa le descurc eu pentru ca nu e domeniul meu”, a spus presedintele CJ Suceava care a aratat ca nu mai întelege de ce MSP a mai cerut avizul CJ pentru externalizare daca intentiona sa doteze spitalul cu aparatura.


Intră acum și în grupul de