Fostul sef al Garzii Regionale de Mediu acuza superiorii de presiune politica


Intră acum și în grupul de

Fostul comisar sef al Garzii Regionale de Mediu, Adrian Casuneanu a încercat ieri sa-si apere imaginea, si sa comenteze acuzele care i s-au adus de catre presa în legatura cu achizitionarea de catre Garda Nationala de Mediu a actualului sediu unde functioneaza Garda Suceava. Casuneanu a adus o serie întreaga de dovezi în cadrul unei conferinte de presa si a anuntat ca toate deciziile de sanctionae a domnieie sale, pe care seful Garzii Nationale le-a luat în ultimele luni au fost deja contestate în instanta si ca se asteapta la un raspuns pozitiv din partea instantelor de contencios adminstrativ, în sensul repunerii domnieie sale pe functie.

Casuneanu este convins ca toata tevatura ce se face pe marginea activitatii sale are doar substrat politic si ca adevarata motivatie a înlocuirii sale este faptul ca nu detine carnet de membru PNL. În privinta sediului, domnia sa a pus la dispozitia presei actele care au stat la baza cumpararii spatiului respectiv si a explicat ca din punctul de vedere al achizitionarii acestui sediu prevederile legale au fost respectate în totalitate si procedurile prealabile urmate exact ca „în normativele aflate în vigoare”. Casuneau se considera pe mai departe o „victima” a disputelor la centru dintre PNL si PD si se asteapta ca instanta de judecata sa-i dea dreptate.

„Oricum, daca voi eveni în functie nuj am de gând sa lucrez mai departe cu oameni de genul actualului sef al Garzii de Mediu Suceava (Constantin Harasim-n.n)”, a tinut sa mentioneze în final dl Casuenau. Domnia sa îi imputa lui Harasim faptul ca si-a desavârsit studiile superioare dupa 45 de ani, la o Facultate cu program normal, la zi, în conditiile în care domnia sa a fost la serviciu tot timpul si ca abia acum, când a ajuns pe finalul carierei profesionale s-a gândit sa faca si cursuri post-universitare. „Constantin Harasim nu face un masterat. Acum face doua masterate, concomitent”, a mai spus ironic Casuneanu. Este de asteptat ca la mijlocul lunii octombrie sa fie transata în instanta situatia lui Casuneanu, în momentul de fata el fiind suspendat din functie, pâna când Comisia de Disciplina din cadrul GNM va decide asupra pobilei sale vinovatii în timpul activitatii de management al Garzii Regionale.


Intră acum și în grupul de