FOTBAL Piti a anuntat lista „stranierilor” pentru meciul cu Olanda


Intră acum și în grupul de

Dificilul examen cu Olanda lui Van Basten a intrat în linie dreapta. Selectionerul Victor Piturca a anuntat în cursul zilei de vineri lista celor 12 „stranieri” care vor face parte din lotul cu care România va da piept cu redutabila selectionata batava, dar si cu modesta Luxemburg.
Printre cele 12 nume, exista trei surprize, una dintre ele foarte mare. Dupa ce declarat în dese rânduri ca „Ogararu este un capitol închis”, Piti se pare ca a revenit la sentimente mai bune fata de fundasul dreapta al lui Ajax si l-a convocat pentru a doua oara sub „tricolor”. Revenit dupa o accidentare, fostul jucator al Stelei a evoluat în ultima partida a „lancierilor“, fiind integrelist si impresionând opinia publica din „Tara Lalelelor”.
Celelalte doua convocari surprinzatoare sunt cele ale lui Sorin Paraschiv si Alin Stoica. Primul, considerat unul dintre „copiii de suflet” ai lui Victor Piturca din perioada Steaua, a intrat într-un anumit con de umbra în acest sezon, dupa transferul în Serie B. Cu toate acestea, evolutiile sale din meciurile lui Rimini l-au impresionat pe selectioner, acesta hotarând sa îi acorde o noua sansa în tricoul primei reprezentative. În vârsta de 26 de ani, Paraschiv a strâns pâna în acest moment patru prezente pentru nationala României.
Considerat în perioada în care îmbraca tricoul lui Anderlecht tânara speranta a fotbalului românesc, Alin Stoica a intrat de ceva vreme în anonimat. Actualmente la KAA Gent, fiul lui Tudorel Stoica a primit o noua sansa din partea lui Piturca. Mijlocasul de 27 de ani a bifat pâna în acest moment 14 meciuri în tricoul „tricolor“, partide în care nu a reusit însa sa sparga gheata si sa marcheze.
Lotul complet:
Cosmin Contra (Getafe CF), George Ogararu (AFC Ajax Amsterdam), Gabriel Tamas (AJ Auxerre), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Razvan Dinca Rat (FC Sahtior Donetk) – fundasi; Florentin Petre (TSKA Sofia), Sorin Paraschiv (Rimini Calcio), Paul Codrea (AC Siena), Alin Stoica (KAA Gent) – mijlocasi; Adrian Mutu (Fiorentina), Daniel Niculae (AJ Auxerre) si Ciprian Marica (VfB Stuttgart) – atacanti. Lista jucatorilor din campionatul intern va fi anuntata dupa disputarea etapei cu numarul zece din Liga I.
Partida dintre România si Olanda, din cadrul grupei A a preliminariilor pentru Campionatul European din 2008, va avea loc de pe data de 13 octombrie, la Constanta, cu începere de la ora 20,15.

TENIS Din nou! România – Franta în optimile Cupei Davis
De cine ne era frica nu am scapat. Dupa ce a eliminat cu chiu cu vai selectionata Japoniei, România va da piept din nou cu Franta, în primul tur al Cupei Davis, meci contând pentru calificarea în sferturile de finala ale prestigioasei competitii mondiale de tenis.
Tragerea la sorti, efectuata în cursul zilei de joi, la Londra, ne-a scos în cale, acelasi adversar ca si în editia trecuta. În luna februarie a acestui an, tenismenii din Hexagon ne-au învins clar, cu scorul de 1-4, trimitându-ne la barajul pentru mentinerea în Grupa Mondiala. Acum, însa, exista si o parte buna: vom evolua în fata propriilor suporteri.
Ilie Nastase este de parere ca Pavel&Co. au sanse mult mai mari decât anul trecut. Acum însa, astfel stau datele problemei. „Nu ma asteptam la ceva mai bun. Cu oricine am fi cazut, tot rau era, pentru ca toate echipele din Grupa Mondiala sunt foarte puternice. Nu mi-ar fi convenit nici daca era sa jucam cu Belgia în deplasare. Singurul lucru pozitiv este ca jucam acasa cu Franta. Cred ca sansele noastre cresc automat cu 10-15 la suta”, a declarat Ilie Nastase.
Întâlnirea dintre România si Franta, contând pentru optimile de finala ale Grupei Mondiale din Cupa Davis, va avea loc în perioada 8-10 februarie 2008, cel mai probabil la Arenele BNR din Bucuresti.
Iata tabloul complet al turului întâi din Cupa Davis:
> Rusia – Serbia; > Cehia – Belgia; > Marea Britanie – Argentina; > Israel – Suedia; > Germania – Coreea de Sud; > Peru – Spania; > Austria – Statele Unite.

TENIS Hanescu vrea în sferturile Cupei Davis
Victor Hanescu s-a întors în tara dupa succesul echipei de Cupa Davis din Japonia. Cu obiectivul realizat în fata niponilor, mentinerea în Grupa Mondiala a competitiei, Hanescu a prins curaj si vrea calificarea în sferturile de finala. „Ma asteptam sa fie meciuri grele. Totusi cred ca meritam sa câstigam. Echipa României are valoare sa joace în acest moment si sferturile Cupei Davis”, a spus Hanescu.
Ca de cele mai multe ori în ultimii ani, echipa de Cupa Davis a României a fost salvata de veteranul Andrei Pavel care a reusit sa câstige ambele meciuri de simplu. „Pavel a jucat foarte bine. Cred ca este indispensabil echipei”, a adaugat Hanescu, care a recunoscut meritele colegului sau.   

HANDBAL Tadici: “Vreau medalie olimpica si finala Ligii Campionilor!”
Dupa ce a câstigat cu Oltchim toate competitiile în care a evoluat, antrenorul vâlcencelor si selectionerul României la handbal feminin, Gheorghe Tadici, are ambitii mari în privinta viitorului apropiat.
În ceea ce priveste echipa nationala, Tadici vrea sa urce pe podium la Jocurile Olimpice de anul viitor. „Nu mai putem sa ne ascundem dupa degete, sa ne multumim cu putin. Ultimele rezultate ne obliga, asa ca obiectivele sunt îndraznete. La nivel de echipa nationala avem obligatia nu numai sa ne calificam la Olimpiada, dar si sa cucerim o medalie”, a declarat Gheorghe Tadici. Selectionerul este însa constient ca exista anumite impedimente în atingerea acestui obiectiv extrem de îndraznet, dar totodata realist: „Din pacate, exista unele probleme. Avem un lot înca subtire, iar jucatoare precum Carmen Amariei dovedesc ca nu au maturitate. Va trebui sa-si rezolve problemele, sa joace. Pâna acum nu a facut altceva decât sa se autoexcluda din echipa nationala”.
La nivelul echipelor de club, ambitiile lui Tadici sunt si mai îndraznete. Dupa ce a câstigat, duminica seara, Supercupa Europei, antrenorul Oltchimului vrea sa duca echipa din Râmnicu Vâlcea în ultimul act al celei mai importante competitii continentale. „Cu Oltchim visez macar la finala Ligii Campionilor. Pentru asta însa trebuie sa o luam metodic, sa facem totul pas cu pas. Rezultatele din ultimul timp au cerut sacrificii, si daca vrem sa ne atingem obiectivele, nu o putem face decât prin seriozitate si munca. Suntem pe val, dar va trebui sa demonstram ca si putem sa nu cadem sub el”, a conchis Gheorghe Tadici. Ramâne însa de vazut daca obiectivele marelui nostru antrenor vor ramâne sau nu la stadiu de simple visuri frumoase.

FOTBAL UEFA: Rapid si Dinamo, arbitrate de suedezi si nord-irlandezi
Forul continental fotbalistic a anuntat în cursul zilei de vineri brigazile de arbitri care vor conduce partidele din mansa decisiva a primul tur din Cupa UEFA. În aceasta faza a competitiei, România este reprezentata de campioana Dinamo si de câstigatoarea cupei nationale, Rapid.
Dupa ce au scos un 0-0 datator de sperante pe pamânt german, rapidistii vor fi condusi în returul cu FC Nurnberg de o brigada din Suedia. Arbitru de centru a fost desemnat Martin Ingvarsson, asistat de Magnus Sjoblom si de Peter Martinsson, în timp ce rezerva va fi Ake Andreasson, iar observator UEFA pentru arbitri cehul Jiri Ulrich.
În celalalt meci care ne intereseaza, Dinamo, învinsa în „Groapa” cu 2-1 de catre Elfsborg, va încerca marea cu degetul în Suedia, urmând a fi condusa la centru de nord-irlandezul Mark Courtney, asistat de compatriotii sai Eamon Shanks si Paul Munn, în timp ce David Malcolm a fost desemnat arbitru de rezerva. Observatorul UEFA pentru arbitri este estonianul Uno Tutk. Ambele partide vor avea loc pe data de 4 octombrie.


Intră acum și în grupul de