Bărbat trimis în judecată pentru contrabandă, după ce polițiștii din Ulma au găsit în mașina lui două mii de pachete de țigări


Intră acum și în grupul de

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui bărbat cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, după ce polițiștii din Ulma au găsit în mașina lui două mii de pachete de țigări.

tigari contrabanda

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la data de 18 iulie 2014, polițiștii din Ulma au găsit un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, cu număr de înmatriculare eliberat de autorităţile engleze, abandonat pe marginea unui drum, într-o zonă acoperită cu vegetaţie forestieră, pe malul râului Suceava.

În urma verificării autoturismului care avea geamul portierei din partea stânga faţă pe jumătate deschis, ceea ce a permis deblocarea vehiculului, polițiștii au descoperit într-un plic actele maşinii, iar în portbagaj patru colete învelite în folie neagră, în interiorul cărora se aflau 2000 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina. De asemenea, între scaunele din faţă, în cotieră, au fost găsite un pachet de ţigarete şi un portofel maro, în care se afla o carte de identitate pe numele Ioan Omania.

Ulterior, polițiștii au reușit să dea de proprietarul mașinii, bărbatul fiind găsit la domiciliul unei rude apropiate.

Procurorii au arătat că prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 23.592 lei.

„În drept, fapta comisă de inculpatul Ioan Omania, de a deţine şi transporta  cantitatea de 2000 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cunoscând că provine din contrabandă, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „contrabandă”, prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.U.G. nr. 54/2010, forma de vinovăţie fiind intenţia”, se arată în documentul citat. (M.T.)


Intră acum și în grupul de