Doi bărbați din Burla plecaţi în Marea Britanie, trimişi în judecată de procurorii suceveni pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Ilie Luchian și Valentin Paraiciuc, din comuna suceveană Burla, au fost trimiși în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, după ce în urmă cu doi ani au agresat un consătean cu care au stat și au băut.

alcool

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cei doi inculpați se află în Marea Britanie și se sustrag urmăririi penale. Ilie Luchian a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă la omor, iar amicul său, Valentin Paraiciuc pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu.

Cei doi sunt acuzați că în data de 13 august 2013, după ce au consumat băuturi alcoolice într-un bar din Burla, alături de mai multe persoane, între care și persoana vătămată S. N., s-au deplasat la locuința bărbatului, după ce acesta a plecat din local, cu intenția de a-l agresa.

Procurorii au arătat că inculpatul Ilie Luchian a venit cu o propunerea de a merge la locuinţa numitului S.N., în ciuda faptului că nu avea niciun motiv întemeiat să facă un asemenea gest.

Astfel, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ambii inculpaţi au pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate S. N., împrejurare în care inculpatul Ilie Luchian a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave.

El i-a aplicat victimei o puternică lovitură cu o cărămidă tip BCA într-o zonă vitală a corpului, cauzându-i leziuni grave ce au necesitat un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medicale.

„În cauză au fost emise nenumărate citaţii şi mandate de aducere, inclusiv prin afişare la sediul organului judiciar, pe numele celor doi, însă nu au binevoit să se prezinte la sediul parchetului pentru a da declaraţii cu privire la faptele reţinute în sarcina lor”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Sursa citată a menționat faptul că și în prezent cei doi inculpaţi se află în Marea Britanie se sustrag urmăririi penale și nu binevoiesc să se prezinte pentru a da declaraţii cu privire la faptele imputate.

„Constatând că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi că există probele necesare şi legal administrate, precum şi că faptele există, au fost săvârşite de către cei doi inculpaţi  şi că aceştia răspund penal, dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava”, se precizează în documentul citat. (M.T.)

 

 


Intră acum și în grupul de