Prefectul Harasim a dispus verificarea situației juridice a terenurilor pe care este amplasat bazarul Sucevei


Intră acum și în grupul de

O comisie mixtă constituită printr-un ordin al prefectului județului Suceava va verifica situația juridică a terenurilor pe care sunt amplasate bazarul administrat de Primăria Suceava și bazarul aflat în proprietate privată.

Anunțul a fost făcut vineri, de prefectul de Suceava, Constantin Harasim, care a salutat, într-un comunicat de presă redeschiderea Complexului Comercial Bazar, aceasta în condiţiile în care sunt respectate prevederile legale, şi a mulţumit primarului Ion Lungu pentru implicarea activă în soluţionarea problemelor cu care s-au confruntat agenţii comerciali din incinta bazarului, dar şi şefului ISU Suceava pentru gestionarea corectă a măsurilor de implementare a cerinţelor legale în activitatea bazarului.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că s-a autosesizat asupra unor aspecte privind atribuirea de terenuri din domeniul public către persoane particulare în incinta şi în zonele alăturate Bazarului.

harasim (1)

Harasim a menţionat că a emis un ordin pentru constituirea unei comisii mixte de verificare a situaţiei juridice a terenului pe care este amplasat bazarul administrat de Primăria Suceava, precum şi a situaţiei juridice a terenului pe care este amplasat bazarul aflat în proprietate privată.

Astfel, de luni comisia mixtă va începe verificările urmând să prezinte rezultatele la sfârşitul lunii februarie, iar în cazul în care se vor constata nereguli, va prezenta concluzii şi va propune măsuri.

Prefectul a explicat că a constatat că în interiorul bazarului administrat de municipalitate „sunt insule private” şi că vrea să afle cum a fost posibilă retrocedarea sau vânzarea acestor terenuri mai ales că bazarul face parte din domeniul public.

ion lungu 10Primarul Ion Lungu a declarat că este un lucru bun că se fac aceste verificări.

El a spus că sunt „insule private” în bazar, dar că aceşti proprietari se supun regulilor existente în bazar.

Primarul a explicat că proprietarii respectivi deţin terenurile din anii ’90, iar verificările care se fac sunt bune.

Mihai Ştefănoaia, cel care a deţinut în proprietate bazarul privat amplasat pe un hectar de teren în apropierea bazarului municipalităţii, a declarat că a achiziţionat terenul prin act notarial şi că l-a vândut în 2010 mamei sale întrucât intenţiona să plece din ţară.

„E în regulă că se fac verificări. Eu am achiziţionat terenul prin tranzacţie notarială şi s-a făcut transferul de proprietate în mod legal”, a spus Ştefănoaia care a menţionat că în anul 2010 a vândut terenul, tot prin act notarial, mamei sale.

El a explicat că în anul 2010 a intenţionat să plece cu familia din ţară, dar că anumite proiecte profesionale l-au făcut să rămână în ţară, iar după ce le va finaliza va părăsi România.

Ştefănoaia a spus că la acea dată a existat un cumpărător din Bucureşti care a dorit să preia terenul liber, ceea ce însemna să închidă bazarul privat, iar comercianţii să-şi piardă locul de muncă şi că nu a fost de acord, motiv pentru care a decis să-l vândă mamei sale care să menţină situaţia existentă.

El a mai spus că, din câte ştie, terenul respectiv, care a aparţinut unei firme sucevene, a fost achiziţionat în urmă cu circa 12 ani de o firmă din Botoşani în urma unei licitaţii organizate de DGFP Suceava, iar el a achiziţionat ulterior, un hectar de teren pe care a amenajat bazarul privat, din cele trei hectare care fuseseră atunci vândute prin licitaţie.(N.B.)


Intră acum și în grupul de