Nechifor s-a întâlnit cu românii din Dublin. El crede că irlandezii vor dori să viziteze Suceava şi Bucovina


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a efectuat în ultimele două zile o vizită oficială în capitala Irandei, Dublin, unde, între altele, s-a întâlnit cu românii care lucrează acolo.

„Am avut câteva întâlniri importante, printre care şi cea de la Ambasada României şi Consulatul României în Irlanda, iar azi la Romanian Community of Ireland, cea mai importantă asociaţie a diasporei româneşti în Irlanda. Am găsit foarte multe puncte comune şi oportunităţi şi sper că anul viitor să putem participa în perioada 22.01.2016 — 24.01.2016 la DUBLIN HOLIDAY WORLD SHOW – Trade & Public Travel and Tourism”, a scris Nechifor pe pagina sa de socializare.

Dublin
Dublin

El a adăugat că Irlanda e o ţară interesantă pentru a fi o ţintă pentru a atrage turişti în Bucovina.

Astfel, preşedintele CJ Suceava a spus că Irlanda are 4,5 milioane de locuitori, care nu ştiu decât foarte puţin despre România, câte ceva despre Dracula, prin prisma lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula.

„Totuşi, Irlanda este o ţară interesantă pentru turismul de incoming în Bucovina şi Suceava. Irlandezii sunt o naţiune insulară (adoră să descopere şi să călătorească – turism activ, le place soarele, la ei plouă mai tot timpul), acceptă gastronomia internaţională şi sper să le placă şi afinata de Bucovina, ţuica de prune şi de ce nu berea Călimani”, a mai scris Nechifor.

dublin aeroport
Aeroportul Dublin

El a adăugat că în Irlanda sunt şi 40.000 de români stabiliţi, iar faţă de alte ţări (Spania un milion, Italia 800.00) e puţin, dar avantajul e concentrarea în Dublin şi împrejurimi.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de