Drumurile devin problema nr. 1 a judetului


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a anuntat ca pentru autoritatile judetene dezvoltarea retelei de drumuri din judet a devenit o urgenta aratând ca din 2008 circulatia rutiera risca sa fie blocata ca urmare a cresterii într-un timp foarte scurt, de cel putin trei ori, a numarului de autovehicule de mare tonaj care vor circula pe drumurile din judet. Onofrei a spus ca toate autoritatile judetene si primarii principalelor orase vor trebui sa conceapa o strategie de dezvoltare a infrastructurii rutiere în judet privind rute ocolitoare ale oraselor si constructia unei autostrazi dinspre granita cu Ucraina spre Vatra Dornei, pentru ca în caz contrar, cel mai târziu în 2009, se va circula bara la bara pe traseele importante. Prefectul de Suceava considera ca aceasta strategie trebuie discutata si aprobata în cel mai scurt timp, pentru ca apoi sa se gaseasca finantare, aratând ca tinând cont de aglomeratia din orase si de pe principalele rute din judet, un studiu de trafic ar dovedi ca o dezvoltare a retelei de drumuri trebuia facuta de cel putin trei ani.

„Acum fiecare sofer face studiu sau de trafic, în fiecare dimineata, printre dinti”, a mentionat prefectul. El a avertizat ca daca nu se construiesc cât mai repede rute ocolitoare si nu se va realiza un drum expres, de genul unei autostrazi, în cel putin doi ani „Bucovina va fi în stau”. Orest Onofrei a spus ca numarul autovehiculelor de mare tonaj care vor circula pe drumurile din judet va creste de cel putin trei ori în conditiile în care va începe productia la investitiile firmelor austriece Egger si Schweighoffer, dar si pentru aprovizionarea tuturor hypermarket-urilor si mall-urilor ce se vor deschide în cursul anului 2008 în municipiul Suceava. „Daca acum se circula în orasele din judet bara la bara, ma gândesc ce va urma dupa ce aceste investitii vor fi finalizate. S-ar putea ca singura solutie pentru transport sa ajunga telegondolele”, a mai spus Onofrei. Prefectul de Suceava considera ca stringenta este constructia unei rute ocolitoare a municipiului Radauti zona în care se deschid fabricile de prelucrare a lemnului ale celor doua firme austriece si a aratat ca împreuna cu Consiliu local Radauti va încerca sa atraga finantare pentru o ruta ocolitoare pentru acest municipiu.

Totodata, el a spus ca la Suceava ruta ocolitoare este aprobata si are si finantare si ca trebuie începute demersurile pentru construirea de sosele de centura si la Falticeni, Gura Humorului, Cîmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei, pentru a debloca circulatia din aceste orase. Orest Onofrei a mai aratat ca trebuie stabilit si un traseu pentru o autostrada de la granita cu Ucraina spre Vatra Dornei, care sa se lege apoi de autostrada Cluj-Oradea, adaugând ca si autoritatile ucrainene sunt interesate de o asemenea investitie în aceasta zona.


Intră acum și în grupul de