Pericol de explozie, din cauza unui incendiu, la Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Un incendiu violent ai izbucnit vineri după-amiază, la gospodăria unui bărbat din Vicovu de Sus, din cauza unui conductor electric neizolat corespunzător, fiind cât pe ce să se producă și o explozie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pentru stingerea incendiului au intervenit şase autospeciale de pompieri.

„La sosirea echipajelor, ardeau o parte din anexele gospodăreşti, construcţii ce formau un corp comun, din lemn tratat cu păcură şi placate cu şindrilă, existând pericolul de propagare la casa de locuit, alte anexe şi la două gospodării aflate în imediata apropiere. De asemenea, exista pericolul de explozie într-o magazie care ardea şi unde se aflau cinci butelii de oxigen şi două de aragaz”, a declarat plt.adj. Alin Găleată.

El a mai arătat că forţele de intervenţie au localizat incendiul, iar pompierii militari au scos buteliile din anexă şi le-au transportat într-o zonă sigură, unde au fost răcite cu apă, pentru a îndepărta pericolul producerii unui eventual dezastru.

incendiu explozie butelii

Incendiul a fost lichidat după mai bine de trei ore, flăcările mistuind adăpostul de animale, depozitul de furaje, magazii şi anexe, pe o suprafaţă totală de aproximativ 250 de metri pătraţi.

De asemenea, au mai arsacoperişul bucătăriei de vară, patru tone de furaje, cinci metri cubi lemn de foc, trei metri cubi şindrilă, unelte agricole şi diverse alte bunuri.

Flăcările au degradat utilaje agricole, o tocătoare mecanică, cele 5 butelii de oxigen şi planşeul din rigips al bucătăriei de vară.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele casa şi restul anexelor proprietarului, precum şi două locuinţe ameninţate de flăcări”, a menționat Găleată. (M.T.)


Intră acum și în grupul de