Handbal – Meciul anului pentru handbalistii lui Ghervan. Sucevenii sunt pregatiti sa infrunte vicecampioana Romaniei


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Bucovina Suceava – Steaua MFA Bucuresti, azi, ora 19, LPS, (în direct pe Sport.ro)

CS Universitatea Bucovina – Steaua MFA Bucuresti este probabil meciul anului pentru iubitorii handbalului sucevean. Amânata pentru azi, datorita partidei pe care Steaua a disputat-o în  Cupa Cupelor (28-29 cu Wisla Plock, în deplasare) întâlnirea constituie si derbiul celei de-a treia etape a Ligii Nationale de handbal masculin. Elevii lui Petru Ghervan si cei ai lui Radu Voina sunt singurii care nu au pierdut niciun punct în acest debut de campionat, având înaintea jocului câte 4 puncte si ocupând locurile 4, respectiv 6. Echipa care se impune în meciul de azi urca pe primul loc în ierarhia Ligii Nationale.
Steaua MFA  vine la Suceava dupa înfrângerea înregistrata în weekend în  meciul din Polonia si dupa ce, joia trecuta, sase dintre handbalistii bucuresteni au evoluat în tricoul nationalei României. Daca vor fi obositi sau nu, vom vedea la ora jocului care se va disputa în sala de sport de la LPS, începând cu ora 19.
Dupa victoriile cu Dinamo si Poli Izometal Timisoara, Bibirig &Co. sunt decisi sa transeze si acest meci în favoarea lor, constienti fiind de valoarea adversarului. Totusi, surprizele s-au tinut lant în aceste prime trei etape si clasamentul Ligii are un  podium alcatuit din trei formatii nou promovate.

„Baietii sunt montati sa faca o figura frumoasa”

CS Universitatea – Steaua este si primul joc al lui Leonard Bibirig în fata suporterilor suceveni care, cu siguranta, vor arata înca o data ca sala este neîncapatoare. Într-o conferinta de presa sustinuta luni, purtatorul de cuvânt al universitarilor a precizat ca „echipa are nevoie de sustinerea suporterilor, baietii fiind montati sa faca o figura frumoasa”. El a mai adaugat ca „Steaua nu trebuie sa uite ca anul trecut nu a avut deloc viata usoara la Suceava si, chiar daca echipa militara porneste cu statutul de favorita, handbalistii nostri nu vor capitula”. Faptul ca Leonard Bibirig va evolua pentru prima oara într-un meci oficial de pe teren propriu este considerat un atu: „Avem nevoie de el si sunt convins ca va confirma înca o data valoarea si potentialul pe care îl are”, a încheiat purtatorul de cuvânt al CS Universitatea.

100 de suporteri ros-albastri vor veni la Suceava

Laufceac, Novanc, Mazilu, Rudic, Stavrositu, Sania, Voina, Georgescu sau Buricea vor fi încurajati de aproximativ 100 de suporteri ros-albastri care si-au anuntat deja prezenta la Suceava. În premiera pentru echipa locala de handbal, meciul cu Steaua va fi transmis în direct de postul de televiziune Sport.ro, de la ora 19. CS Universitatea Bucovina – Steaua MFA va fi arbitrat de brigada internationala Plesa – Pripas din Râmnicu Vâlcea, cei doi fiind considerati cei mai buni arbitri din tara.

Sandu Iacob crede ca Suceava se va impune

Internationalul Sandu Iacob, component al formatiei Stiinta Municipal Bacau, a declarat într-un interviu acordat unui cotidian bacauan ca, în opinia sa, CS Universitatea va avea câstig de cauza în confruntarea cu vicecampioana României: ”Steaua a avut un program încarcat si poate acuza oboseala. Eu merg pe victoria sucevenilor în aceste conditii” a declarat Iacob. 


Intră acum și în grupul de