Nechifor: ”Regimul de lucru al Aeroportului Suceava e de zi, dar am reușit să facem demersuri ca să primim curse și în regim de noapte”


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor sustine o conferinta de presa la CJ Suceava despre situația Aeroportului Suceava.

nechifor si mariuta

”Regimul de lucru al Aeroportului Suceava e de zi, dar am reușit să facem demersuri ca să primim curse și în regim de noapte. Suntem la dispozitia tuturor companiilor sa vina la Suceava in orice perioada a zilei.

Din surse europene va fi imposibil sa gasim formule de finantare. Pentru aeroporturi, Suceava e functional in proportie extrem de mare. In procedura GPS vom fi in curand functionali si ne dorim sa lucram la partea de achizitii . E necesara o noua etapa de echipamente specifice si luam in calcul cateva utilaje pentru pista.

Vom cumpara si autoreze si alte echipamente care sa deserveascaa toata pista. Acum suntem in siguranta. E nevoie de un mecanism de tractare pentru avioane mari.

Asteptam si noi cu larg interes sezonul de primavara cand Tarom va regandi zborurile pentru Suceava. Pana atunci, decizia Tarom e justificata pentru a nu fi lucruri neprevazute. Iarna e dificila si nici un aeroport nu e 100% deschis oricand, oricum.

Joi voi participa la Bucuresti la un targ de turism. Plecam acolo cu ideea clara de a putea comunica celor prezenti, foarte multe agentii de turism si transportatori internationali, corect, ca Suceava e pregatita cu o structura turistica si de transport foarte in regula. Voi vrea sa am o discutie si cu operatorii de turism din judet pentru ca vreau ca joi sa merg cu mesajul lor pentru piata externa. Un lucru trebuie sa construim impreuna, un pachet de servicii complet pentru piata externa.

Joi, la Bucuresti, vor fi prezentate doua concepte: ”Bucovina nemaivazuta” si ”Bucovina -Little Europe”.

Am vazut ca unii parlamentari, nu stiu de unde sunt, de la opozitie sau de la putere, cer explicatii. Voi incepe azi cu Spitalul Judetean Suceava. Pe investitii si salarii. In perioada 2008-2012, a fost de 53 mil. lei, in perioada mandatului meu suma e de 78 mil. lei. O crestere de 46 % in doar trei ani si un picut. Nu s-au terminat cei 4 ani. Si sunt optimist.

S-au scazut salariile pentru asistenti in perioada cat Flutur era presedinte la CJ cu 28%. Acum asteptam ca salariul sa creasca consistent. La medicii primari este acelasi algoritm de calcul. Cu scaderea de rigoare in perioada Flutur-Boc. In 2014 am reusit sa marim salariile si se vede foarte clar curba salariziarii in perioada 2011 si care s-a reparat in perioada 2013 si 2015. Un medic la Suceava va putea castiga un venit net de 7000 de lei.

Dimineata am fost la spital si am vazut cum se monteaza angiograful. Ma bucur sa anunt ca am fost selectati in grupul celor 17 unitati de elita din Romania care primesc asa ceva. Saptamana viitoare sper sa putem anunta public ca am dat drumul la echipamente.

Pentru ca mi s-a cerut din partea anumitor domni din PNL acest lucru, voi scoate datele pe larg ca sa se stie ce s-a facut pana acum. O sa alegem temele cu ce s-a facut din 2008 si pana in prezent ca sa intelegem despre ce e vorba si sa putem face o comparatie corecta.

Am in fata sumele care reprezinta cheltuieli cu salariile la spital. In 2011, perioada de glorie a PDL a fost o scadere de 18%, in 2012 deja s-a reparat o parte din ea. In 2013, cresterea a fost consistenta, cum la fel a fost si in urmatorii ani. In timpul guvernarii Boc-Flutur a fost pe minus, in mandatul meu a fost tot timpul pe plus. Probabil ca luni vom avea inca o veste buna la ce urmeaza la Spital.”

 


Intră acum și în grupul de