Nechifor: În scurt timp, vom anunţa prima destinaţie externă de pe Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, luni, că în scurt timp va fi anunţată prima destinaţie externă a Aeroportului Suceava precizând că autorităţile sucevene discută cu mai multe firme care operează curse aeriene.

El a spus într-o conferinţă de presă că este optimist că se va zbura spre destinaţii externe de pe aeroportul sucevean şi a adăugat că speră să anunţe în scurt timp prima destinaţie externă.

Nechifor a explicat că pentru autorităţile sucevene este de depăşit o dificultate de percepţie a operatorilor aerieni despre România şi dotările aeroporturilor şi că aceştia sunt surprinşi să afle că Aeroportul Suceava este singurul cu pistă elastică din România, respectă în integralitate Regulamentul european 139 privind siguranţa aeroportuară.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat la rândul său că echipamentele sistemului de aterizare ILS care urmează să fie montat au ajuns şi că urmează să fie montate până la sfârşitul lunii ianuarie urmând ca în lunile februarie şi martie să fie făcute reglajele şi monitorizarea.

nechifor si mariuta

El a mai spus că în 10 decembrie, vor fi finalizate toate prevederile incluse în Regulamentul 139 şi că tot la 10 decembrie intră în vigoare procedurile de navigaţie pe GPS.

Mai mult, Măriuţa a declarat că au fost efectuate şi aleile de acces spre platforma de îmbarcare/debarcare şi că se reface remiza PSI conform ultimelor regulamente.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor a completat că în perioada actuală, din cauza vremii, sunt foarte multe deranjamente în traficul aerian din zonă, arătând că zborul Viena-Iaşi de duminică a aterizat la Viena, cel de la Roma la Iaşi a aterizat la Bucureşti, iar cursa Bucureşti-Iaşi-Bucureşti a aterizat la Suceava, ceea ce a făcut ca personalul aeroportului să lucreze duminică seara până luni dimineaţa în jurul orei 2 pentru această cursă.

El a mulţumit angajaţilor că au venit la serviciu deşi nu era prevăzut, dar a menţionat că Aeroportul Suceava este la dispoziţie ca aeroport de rezervă în condiţiile în care sunt perioade cu ceaţă.

Nechifor a mai declarat că se lucrează la studiul tehnic pentru terminalul al doilea şi estimează că în luna martie urmează să fie prezentat în Consiliul Judeţean pentru aprobare şi finanţare.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că nu se vor putea folosi fonduri europene pentru acest proiect întrucât cele prevăzute în POS-T pentru aeroporturi în finanţarea 2014-2020 se referă doar la lucrări de protecţie a mediului.

Nechifor a mai anunţat că se vor face noi achiziţii pentru aeroportul sucevean pentru o freză de îndepărtat zăpada în condiţiile în care suprafaţa pistei şi a platformei sunt cu mult mai mari decât cele de dinainte de modernizare.

El a spus că va fi achiziţionat şi un sistem de tractare a avioanelor mari.

În ceea ce priveşte cursele Tarom, Nechifor a spus că se aşteaptă sezonul de primăvară când compania naţională va zbura aproape zilnic cu over-night.

El a mai declarat că va prezenta oferta aeroportuară şi turistică a Sucevei la Forumul de turism care se va desfăşura joi la Bucureşti şi unde este unul dintre vorbitori.

Nechifor va avea înainte de forum şi o întâlnire cu proprietarii de structuri turistice din judeţ cărora le va solicita să precizeze care sunt doleanţele lor.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că în judeţ sunt peste zece mii de locuri de cazare şi că, din păcate, nu sunt prezentate spre vânzare în extern pachete complexe de servicii turistice, înţelegând prin acest pachet complex pe lângă vizită la mănăstiri şi transport aerian spre şi dinspre Suceava, programe artistice complexe, turism de aventură şi tururi opţionale, cu şedere de minim patru-cinci zile în zonă.

Cu ocazia acestui forum de turism, Nechifor a spus că va lansa conceptele turistice Bucovina nemaivăzută (Unseen Bucovina) şi Bucovina-Mica Europă (Bucovina-Little Europe).(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de