IPJ Suceava cere ca la tamponari minore sa nu mai fie solicitata interventia agentilor in teren


Intră acum și în grupul de

În ultima perioada de timp, Inspectoratul de Politie Judetean Suceava a înregistrat o crestere a apelurilor „112” primite de la conducatorii auto implicati în evenimente rutiere, prin care se solicita interventia agentilor de politie rutiera, în teren, pentru solutionarea accidentelor de circulatie soldate numai cu avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale minore, se arata într-un comunicat al institutiei. IJP Suceava precizeaza ca interventia echipajelor din teren la aceste apeluri afecteaza continuitatea activitatilor de politie rutiera pentru asigurarea desfasurarii circulatiei în conditii de siguranta si confort.

În comunicat se arata ca în conformitate cu prevederile art. 79 din O.U.G.nr.195/2002 republicata, cu modificarile ulterioare, privind circulatia pe drumurile publice, conducatorii de vehicule implicati în astfel de evenimente sunt obligati sa scoata imediat vehiculele în afara partii carosabile, ori daca starea vehiculelor nu permite acest lucru sa le deplaseze cât mai aproape de bordura sau acostament, semnalizându-le prezenta si ca exceptie de la aceasta regula se va face numai în cazul în care în tamponare sunt implicate vehicule ce transporta marfuri periculoase, perisabile, calatori, etc. sau atunci când este blocat total un sens de circulatie fara a exista posibilitati de scoatere urgenta a autovehiculelor în afara partii carosabile, cazuri care vor fi tratate în regim de urgenta, prin deplasarea echipajelor existente în teren, la fata locului.

Totodata soferii trebuie sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. Prin mutarea Serviciului Politiei Rutiere în noul sediu, de pe strada Universitatii, biroul de tamponari situat la etajul 1 va asigura deservirea cetatenilor zilnic, în intervalul orar 07.00-15.30, cu pauza 30 minute între orele 12.00 si 12.30, respectiv 15.30-24.00 cu pauza 30 minute între orele 19.00 si 19.30. În week-end si în perioadele de timp neacoperite, tamponarile vor fi solutionate


Intră acum și în grupul de