Strategie de imbunatatire a serviciilor medicale la SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct medical al Spitalului Judetean Suceava, Doina Motan Ganea, a anuntat, miercuri, o strategie de îmbunatatire a serviciilor medicale acordate pacientilor care se adreseaza acestei unitati spitalicesti . Ganea a spus ca dupa consultarile avute cu Consiliul Medical al unitatii s-a regândit planul de achizitii la medicamente pentru a putea fi extinsa gama lor de la cele uzuale catre cele mai scumpe care ar asigura un management mai corect din punct de vedere al strategiei terapeutice si ar putea conduce la o scadere a duratei de spitalizare.

Ea a aratat ca se doreste crearea unui stoc de medicamente de siguranta pentru a fi evitate hiatusurile de 1-2 zile determinate de dificultatile de aprovizionare înregistrate la sfârsitul lunilor. Directorul medical al SJU Suceava a mai spus ca se poate creste calitatea serviciilor medicale si prin îmbunatatirea hranei pacientilor, concomitent cu finalizarea lucrarilor de reabilitare a Blocului Alimentar al spitalului, motiv pentru care alocatia de hrana pentru pacienti a fost majorata.

Dr. Motan Ganea a spus ca în conditiile în care Ministerul Sanatatii Publice nu a avizat favorabil initiativa institutiei de a externaliza Serviciul de Imagistica Medicala promitând dotarea unitatii spitalicesti cu un computer tomograf si cu un aparat de rezonanta magnetica nucleara, dar nu se cunoaste înca momentul în care aceste aparate vor ajunge la Suceava, conducerea spitalului a hotarât sa compenseze aceasta lipsa cu extinderea gamei de investigatii realizate de Laboratorul de Anatomie Patologica cu realizarea unor examene imuno-histo-chimice. Medicul sucevean a explicat ca prin realizarea acestor noi tipuri de investigatii de laborator se doreste a se veni în întâmpinarea pacientilor si de a-i scuti sa mai parcurga drumuri la Iasi, Bucuresti sau Cluj Napoca pentru a efectua aceste examene. Directorul medical al SJU Suceava a spus ca strategia de îmbunatatire a serviciilor medicale în spital a fost prezentata Comitetului Director si managerului si ca se aplica deja.


Intră acum și în grupul de