Trei persoane trimise în judecată, după ce un bărbat a provocat un accident rutier pe raza comunei Panaci


Intră acum și în grupul de

Trei persoane au fost trimise în judecată, în stare de libertate, după ce un bărbat a provocat un accident rutier pe raza comunei Panaci, un pieton fiind rănit.

accident alcooltest

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, un bărbat pe nume Adrian Oboroceanu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este anulat” , „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană  având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” şi, „părăsirea locului accidentului de către conducătorul unui vehicul implicat  într-un accident de circulaţie şi ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni fără încuviinţarea poliţiei care cercetează locul faptei”.

De asemenea, alte două persoane, Cezar Oboroceanu și Violeta Oboroceanu, au fost trimise în judecată pentru „mărturie mincinoasă”.

Procurorii suceveni au arătat că la data de 24 octombrie 2013 inculpatul Adrian Oboroceanu a condus autoutilitara marca Volkswagen LT pe drumul judeţean 174 Panaci, din direcţia Glodu către Vatra Dornei, deşi avea permisul de conducere anulat şi consumase  băuturi alcoolice.

La un moment dat, șoferul l-a surprins şi l-a accidentat pe un bărbat care se deplasa în aceeaşi direcţie pe marginea drumului public, provocându-i leziuni corporale care au necesitat 1- 2 zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidentului.

În ceea ce privește celelalte două persoane trimise în judecată, Cezar Oboroceanu și Violeta Oboroceanu, fratele, respectiv soţia inculpatului, acestea au dat declaraţii mincinoase pentru a-l scăpa de răspundere penală pe Adrian Oboroceanu. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de