Specialist în informatică industrială, Cătălin Nechifor s-a implicat în cel mai mare eveniment de educaţie „Hour of Code” (Ora de Programare)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a luat parte la desfăşurarea celui mai mare eveniment de educaţie din istorie intitulat „Hour of Code” (Ora de Programare) în Consiliul Judeţean Suceava, a anunţat, vineri, biroul de comunicare al CJ Suceava.

 

Potrivit sursei citate, oricine poate organiza un eveniment „Hour of Code” cu scopul atragerii a zeci de milioane de persoane care să încerce o oră de programare în perioada 7 – 13 decembrie.

Activitatea reprezintă introducerea în programare creată special cu scopul de a arata că oricine, indiferent de vârstă şi de cunoştinţe poate învăţa măcar bazele programării.

Nechifor info (1)

„Cătălin Ioan Nechifor a declarat că susţine proiectul „Hour of Code” deoarece programarea se numără printre lucrurile importante datorită numărului mare de schimb de date. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a parcurs cu succes tutorialele „Hour of Code” obţinând astfel o diplomă care atestă faptul că a asimilat informaţiile necesare pentru a realiza un program de bază”, se arată în comunicat.

Nechifor info (3)

„Hour of Code” este o iniţiativă internaţională a Computer Science Education Week [csedweek.org] şi Code.org [code.org] pentru a iniţia milioane de studenţi/elevi în tehnologia computerelor şi în programare cu ajutorul unei ore globale de programare.

Cătălin Nechifor este absolvent al specializării informatică industrială.(N.B.)


Intră acum și în grupul de