Premierul Tariceanu multumit de votul in favoarea Guvernului


Intră acum și în grupul de

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a salutat, la începutul sedintei de Guvern, votul de miercuri, al parlamentarilor la dezbaterea motiunii de cenzura, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului. „Apreciez, salut si le multumesc celor care au votat în favoarea Guvernului”, a declarat premierul Tariceanu. Primul-ministru a declarat ca Executivul va continua sa se concentreze pe agenda cetateanului, pe probleme importante care tin de agenda Guvernului, de programul de guvernare.

De asemenea, seful Executivului a cerut ministrilor sa initieze discutii pe marginea bugetului pe anul viitor, în primul rând cu marile centrale sindicale, cu patronatele si societatea civila, precum si cu partidele parlamentare. „Vreau sa va rog sa va duceti si sa prezentati bugetul, conform obligatiilor care le avem, în Consiliul Economic si Social. Vreau sa înceapa niste dezbateri profunde pe acest subiect. Va trebui sa promovam acest subiect si va trebui sa gasim si sustinerea necesara în Parlament pentru ca bugetul sa treaca”, a declarat primul-ministru. Premierul Tariceanu a subliniat ca bugetul de stat nu este bugetul Guvernului României sau al unui partid politic, ci este bugetul României.

„Nu este o miza personala, este una legata de România moderna si prospera. Bugetul ne asigura pârghiile necesare pentru ca toate politicile publice pe care le facem sa poata fi implementate si ca rezultatele sa ajunga la cetateni”, a apreciat seful Executivului.


Intră acum și în grupul de