Responsabilii cu amenajarea salilor de traditii din M.I.R.A. convocati la Suceava


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava si Casa de Cultura a Inspectoratului Politiei de Frontiera Suceava gazduieste în zilele de 4 si 5 octombrie Convocarea Anuala a sefilor de muzee, centre culturale si a responsabililor cu amenajarea salilor de traditii din M.I.R.A., manifestare la care participa 20 ofiteri specialisti din structurile centrale si teritoriale. În prima zi a dezbaterilor, ce au avut loc în sala de conferinte a Muzeului de Stiintele Naturii Suceava au fost discutate teme precum „Publicitatea de muzeu.

Forme de promovare, pe plan central si local a muzeului de unitate”, prezentata de Comisar-sef Nencescu Marian, sef Compartiment Traditii- Educatie din cadrul Directiei Generale Informare si Relatii Publice a M.I.R.A.; „Muzeul –reper cultural si mijloc de educatie publica”, prezentata de catre directorul Complexului Muzeal Bucovina, domnul Constantin- Emil Ursu; „Cultura profesionala, cultura generala, interferente”, tema sustinuta de catre Comisar sef doctor Stefan Mitroi, Sef Serviciu Comunicare Publica si Relatii Internationale din cadrul Academiei de Politie „Al. Ioan Cuza”. Participantii au purtat „un dialog cultural” cu graficianul Mihai Pânzaru PIM, moment deosebit prin conotatia spirituala, dupa care a avut loc un concert simfonic în cadrul „Serilor musicale ale Complexului Muzeal Bucovina”.

De mentionat este faptul ca, în cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative functioneaza, pe lânga Centrul Cultural al M.I.R.A., institutie etalon la nivel central, alte cinci centre culturale locale, iar la nivelul inspectoratelor generale, judetene si ale unitatilor de învatamânt sunt amenajate sali de traditii. Manifestarea este organizata Directia Generala Informare si Relatii Publice din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Inspectoratul de Politie Judetean Suceava si Inspectoratul Judetean


Intră acum și în grupul de