Tânăr din Brodina prins în flagrant în timp ce încerca să dea mită unor polițiști


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Brodina, este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „dare de mită”, după ce a fost prins în flagrant oferind o sută de euro unui polițist.

mita

Potrivit IPJ Suceava, duminică, în jurul orei 18.20, o patrulă mixtă formată din polițiști din Vicovu de Sus și Ulma, în timp ce acționa pe raza comunei Ulma, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa spre comuna Brodina.

Însă, pentru că șoferul nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea, polițiștii au trecut în urmărirea mașinii, iar după o distanță de aproximativ 5 kilometri au reușit să-l blocheze și să-l identifice pe conducătorul auto.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde, în prezența medicului de gardă a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Sursa citată a menționat faptul că după ce a fost identificat, șoferul a insistat să ofere sume cuprinse între 2.000 și 3.000 de euro celor doi polițiști pentru a scăpa basma curată.

Oamenii legii nu s-au înduplecat și au sesizat conducerea subunității, dar și DNA Suceava.

„Urmare a denunţului depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind constituită o echipă operativă care s-a deplasat la sediul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus. Aici, barbatul de 26 de ani a fost surprins în flagrant în timp ce încerca să ofere suma de bani agentului de poliţie”, se precizează în documentul citat.

Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul a fost surprins în timp ce oferea circa o sută de euro. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de