Ionuţ Vartic, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu. Alături de el sunt judecaţi Corneliu Ciuchea, Angela Brânduş şi Mihai Gogu


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ionuţ Daniel Vartic, fost inspector șef antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) pentru instigare la abuz în serviciu.

dna

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată Corneliu Ciuchea,  asociat și administrator al unei societăți comerciale, pentru instigare la abuz în serviciu, dar şi Angela Brânduş, fost  inspector antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava,  pentru abuz în serviciu şi Mihai Gogu,  inspector antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, la data faptei, pentru neglijență în serviciu.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că în perioada 1-6 martie 2014, Ionuț Daniel Vartic, determinat, cu intenție, de omul de afaceri Corneliu Ciuchea, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, i-a cerut subordonatei sale Brânduș Angela să nu dispună măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat într-un club din Botoșani.

 

Astfel, Angela Brânduș a distrus, cu intenție, o notă explicativă și a falsificat procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, cu prilejul întocmirii acestuia, prin omisiunea de a insera toate cele patru contravenții existente. Acest document a fost semnat și de Gogu Mihai, fără a lua cunoștință de conținutul acestuia și fără a face verificările necesare în condițiile legii.

Aceste acțiuni au avut ca urmare neaplicarea unor amenzi în cuantum de cel puțin 58.000 lei (ca urmare a existenței a patru contravenții), la care se adăuga măsura complementară a suspendării activității societății pe o perioadă de 3 luni și confiscarea unei sume de 35 lei.

 

Vartic și Ciuchea au mai fost trimiși în judecată la data de 01 aprilie 2015 pentru infracțiuni care au legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ale primului dintre inculpați.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de