Primarul Ion Lungu: ”Suceava a finalizat toate proiectele europene din acest an”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

ion lungu (3)

”Suceava a finalizat toate proiectele europene din acest an. Vad ca nu se mai termina subiectul de capitala culturala. Eu mi-am facut si un tablou cu o fotografie de la momentul sustinerii proiectului, pe care il voi pune in biroul meu. Multumesc consultantului si celor care au lucrat la proiect.

Am facut o figura frumoasa si oferta Sucevei a fost aplaudata si am fost incurajati sa mergeti mai departe. Un membru al juriului m-a consolat si m-a incurajat sa mergem mai departe. Documentatia e valabila si vom cauta alte surse de finantare pentru implemntarea proiectului. Dintr-un punct de vedere, suntem pe primul loc, suma cheltuita de 10.000 e cea mai mica. Am terminat competitia cu fruntea sus. Personal, cred ca a lipsit sa avem lobby.

Am vazut puncte de vedere cu Ucraina, dar s-au blocat la doua raspunsuri, la posibilitatile financiare si la libera trecere. Eu sunt pragmatic, si tot o dam cu piesa asta cu Ucraina, dar lucrurile sunt complicate azi. Ca sa ajungi la Cernauti, stai jumate de zi în vamă. Una peste alta, unii in loc sa ne ajute, de vreo luna isi pregatesc atacurile la primar. Stiu asta si imi asum.

Avem o mare problema in Suceava. Traficul rutier. E o mare, mare problema. Am luat acele masuri in zona comerciala si am stat si am studiat. Trebuie benzi suplimentare de transport. Si o minivarianta de ocolire a Sucevei. Ar mai fi nevoie de 3 km pentru a iesi in zona laniste, zona Avicola de la Burdujeni de la Termica.

Personal, cred ca se poate rezolva cu 5-6 milioane de euro. In doi ani se poate face asta.

393 de rău platnici, persoane juridice, sunt in Suceava si care au datorii de miliarde de lei. Am aprobat facilitati fiscale si fac apel la persoane juridice care se stiu datoare sa incerce sa faca plati. Nu vreau sa le blocam conturile de sarbatori.

Din pacate, o veste proasta si nu e de vina Primaria si multi ma intreaba, dar se pare ca ajutoarele de la UE vor veni abia in luna ianuarie.

Ii apreciez pe viceprimari ca au vrut sa faca ceva cu traficul rutier in zona comerciala, dar indiferent unde muti semaforul de la SCS, muti doar punctul critic.”


Intră acum și în grupul de