Şase focare de hepatită A în Suceava, cu 131 de cazuri, cele mai multe la Ilişeşti


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava s-au înregistrat în anul 2015 şase focare de hepatită acută virală de tip A, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire fiind în focarul din comuna Ilişeşti, iar autorităţile sanitare continuă să supravegheze evoluţia acestor focare.

 

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat pentru NewsBucovina că în judeţul Suceava sunt în evoluţie şase focare de hepatită acută virală de tip A, respectiv în Berchişeşti, Ilişeşti, Liteni-Rotunda, Pătrăuţi, Stulpicani şi Gura Humorului.

Catalina Zorescu

Zorescu a spus că în focarul de hepatită acută virală de tip A  din comuna Berchişeşti primul caz de îmbolnăvire s-a înregistrat în data de 6 septembrie 2015, iar ultimul caz depistat a fost în data de 6 decembrie, numărul total al cazurilor de HAV ajungând la 18.

Cele mai multe cazuri de hepatită acută virală de tip A s-au înregistrat în focarul din comuna Ilişeşti, 39, primul caz fiind înregistrat în 13 iunie, iar ultimul caz de îmbolnăvire în data de 29 noiembrie 2015, a precizat medicul epidemiolog sucevean.

Ea a mai spus că focarul de la Liteni-Rotunda însumează 21 de cazuri de hepatită acută virală de tip A, cel de la Pătrăuţi- 17 cazuri, cel de la Stulpicani- 27 de cazuri, iar în focarul de hepatită acută virală de tip A de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Gura Humorului- 9 cazuri.

Directorul adjunct al DSP Suceava a arătat că instituţia aşteaptă cele 200 de doze de vaccin împotriva hepatitei acute virale de tip A de la firma distribuitoare, în vederea continuării campaniei de vaccinare a contacţilor pacienţilor diagnosticaţi cu această boală.

BACAU - VACCINARE

Medicul epidemiolog sucevean a spus că şi în cazul acestor focare au fost dispuse măsuri specifice şi au fost distribuite materiale dezinfectante arătând că un focar de hepatită acută virală de tip A se poate declara închis doar după 40 de zile de la înregistrarea ultimul caz de îmbolnăvire. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de