Subventii majorate pentru protectia sociala a angajatilor de la EM Crucea


Intră acum și în grupul de

Cantitatea si subventia unitara pentru produsul octoxid de uraniu a fost majorata, printr-o Hotarare adoptata de Guvern. Noul cuantum este de 511,98 lei/Kg de octoxid de uraniu (majorata de la 448,97 lei/Kg). A fost modificata, de asemenea, subventia pentru protectia sociala acordate Companiei Nationale a Uraniului Bucuresti S.A., care detine Exploatarea miniera de uraniu de la Crucea.

Astfel, la CNU Bucuresti S.A. vor creste subventiile alocate pentru transportul la locul de munca, de la 446.000 lei la 838.000 lei, precum si cheltuielile cu protectia muncii, de la 91.000 lei la 288.000 lei. Majorarile nu vor modifica suma totala care reprezinta subventiile alocate pentru protectia sociala catre aceasta societate, acesta mentinandu-se la 2.946.000 lei. Modificarile cuantumului subventiilor se fac cu incadrarea in creditele bugetare aprobate pentru subventii pe produse si subventii pentru protectia sociala.

Prin Legea bugetului de stat pe anul 2007 nr. 486/2006, s-a aprobat sustinerea bugetara a sectorului minier prin subventii pe produse si subventii privind protectia sociala pentru unele activitati miniere. Produsele subventionate si cuantumul subventiei trebuie stabilite prin Hotarare de Guvern.


Intră acum și în grupul de