A inceput „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”


Intră acum și în grupul de

Subinspectorul Ileana Iacob de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Suceava a declarat, luni, ca Saptamâna Prevenirii Criminalitatii se desfasoara în perioada 8-13 octombrie în parteneriat cu mai multe institutii sucevene si organizatii non guvernamentale. Ileana Iacob a spus ca pe parcursul unei saptamâni sunt prevazute mai multe actiuni, printre care se numara o campanie de informare stradala care are ca scop prevenirea criminalitatii stradale în cadrul careia 40 de voluntari vor distribui, marti, pliante si afise în mai multe municipii si orase ale judetului, iar în cursul zilei de miercuri va avea loc forumul civic de lupta împotriva violentei intrafamiliale, urmat de un mars ce se va desfasura sub egida “Opreste violenta din casa ta!”.

Totodata, în aceasta perioada vor fi organizate activitati educativ- preventive în unitatile de învatamânt gimnaziale, premierea unor elevi câstigatori ai concursului national “Educatie rutiera. Educatie pentru viata”, precum si organizarea unor întâlniri cu cetateni din mediul rural sub genericul “Sate fara criminalitate”. Seful Serviciului de Probatiuni de pe lânga Tribunalul Suceava, Anca Nicoara, a precizat, luni, într-un comunicat de presa ca, în cursul zilelor de miercuri si joi, Palatul de Justitie din Suceava va gazdui doua evenimente tematice.

Astfel, vernisajul expozitiei de pictura, grafica si obiecte artizanale realizate de persoane private de libertate din Penitenciarul Botosani si creatii ale unor tineri din Centrele de plasament Gura-Humorului, Solca, respectiv, Complexul terapeutic „Blijdorp – O Noua Viata” Suceava va avea loc, miercuri, cu începere de la ora 14,00. Al doilea eveniment – spectacolul „Ursul „ de A.P. Cehov – va fi pus în scena de persoane private de libertate din Penitenciarul Botosani, iar piesa de teatru îi va avea în distributie pe Catalin Ifrim, Marius-Stelian Cucolas si Marcel-Vasile Bejinariu, regia si scenografia purtând semnatura lui Mihai Dontu de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botosani. Ambele evenimente sunt organizate în colaborare cu Tribunalul Suceava, Penitenciarul Botosani, Directia Generala de Asistenta Sociala si de Protectie a Drepturilor Copilului Suceava si IJP Suceava – Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, mai precizeaza Anca Nicoara.­


Intră acum și în grupul de