Aproape 65.000 de petarde găsite de poliţişti într-o maşină în Broşteni

Aproape 65.000 de petarde de categoria a II-a şi de diverse modele au fost găsite, joi, de poliţiştii suceveni în parcarea unui bloc din oraşul Broşteni de la un tânăr din Câmpulung Moldovenesc.

Poliţia Suceava a anunţat că  un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Broşteni, a identificat joi după amiaza pe strada G.T. Kirileanu din localitate, în parcarea unui bloc, autoturismul aparţinând unui tânăr de 25 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc în care se aflau mai multe cutii cu petarde.

materiale pirotehnice 4

În apropierea autoturismului se afla şi proprietarul acestuia care a declarat că nu deţine acte de provenienţă a materialelor pirotehnice şi nu este autorizat să deţină, transporte sau să comercializeze astfel de produse.

materiale pirotehnice 2

Astfel, poliţiştii au confiscat de la tânăr 64.675 bucăţi de petarde din categoria a doua şi de diferite modele, iar tânărului de 25 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru „efectuarea de operaţiuni cu materiale pirotehnice”, ce va fi soluţionat procedural.

Poliţiştii reamintesc că persoanele care produc, deţin, transferă sau comercializează articole pirotehnice precum si persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea inspectoratului teritorial de muncă şi de la inspectoratul judeţean de poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea.

materiale pirotehnice 3