Peste 170 de brazi de Crăciun tăiați ilegal, confiscați de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat în noaptea de joi spre vineri, 171 de brazi de Crăciun fără acte de proveniență, în cadrul  acțiunii ”Sărbători de iarnă în siguranță” care se desfășoară în această perioadă la nivel național.

Astfel, potrivit Poliției Județene, în noaptea de joi spre vineri, la ora 02.30, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DN 2E, la intersecția cu DJ 209 A,  pe raza comunei Cornu Luncii,  autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani, din județul Botoșani.

”În urma controlului autoutilitarei, polițiștii au identificat în interior 120 pomi de iarnă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență și transport.

brazi craciun

Pomii de Crăciun au fost confiscați și predați în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010”, arată sursa citată.

Ulterior, în jurul orei 04.10, aceeași patrulă de poliție a oprit din nou pentru control pe DC Mielușoaia, din comuna Cornu Luncii,  autoutilitara condusă de aceeaşi persoană, care transporta 51 pomi de Crăciun, fără documente de proveniență și transport.

”Pomii de iarnă au fost confiscați și predați în custodie la Ocolul Silvic Mălini, iar conducătorul auto a fost din nou sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a provenienţei brazilor şi a destinaţiei acestora, urmând să se dispună procedural”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Poliția Județeană.

Polițiștii suceveni atrag atenția persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun să se desfăşoare în deplină legalitate.

La nivelul Poliţiei Române se desfăşoară în această perioadă Planul de Acţiune „Sărbători de iarnă în siguranţă”. O parte integrantă a acestui plan  este reprezentată de prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi transportul şi comercializarea acestora fără respectarea normelor legale în domeniu. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de