FOTBAL » Ionel Danciulescu, al 7-lea marcator din istoria Ligii I


Intră acum și în grupul de

Ionel Danciulescu a reusit prin hattrick-ul de duminica sa ajunga la cota 160 de goluri în prima liga de fotbal din România. Atacantul „câinilor” l-a întrecut pe Titus Ozon, care are 157 de reusite în Divizia A, si l-a egalat pe Mihai Adam, fosta glorie a celor de la Universitatea Cluj, ocupând acum locul sapte într-un clasament all-time al celor mai buni marcatori din prima liga.

Danciu-gol, care mai are nevoie de 7 reusite pentru a-i întrece pe Victor Piturca si pe Mircea Sandu, a declarat pentru site-ul oficial al clubului: „Ma simt onorat ca sunt în primii 10 marcatori ai României. Eu nu îmi fac decât treaba pentru Dinamo. Fara suporteri si fara colegii pe care i-am avut si îi am nu as fi reusit acest lucru”.

În sezonul actual, Danciulescu este golgheterul la zi al „câinilor”, având opt goluri si ocupând a treia pozitie în clasamentul marcatorilor, în care a fost devansat doar de Ljubinkovici si Gigel Bucur. Danciulescu a marcat câte trei goluri celor de la Poli Iasi si de la Otelul si câte un gol în meciurile cu Ceahlaul Piatra Neamt si Dacia Mioveni.

Ultimele trei reusite ale lui Danciulescu au avut însa si o însemnatate aparte, atacantul dedicând golurile lui Catalin Hâldan. „Am jucat cu gândul la Catalin Hâldan. Ziua de 5 octombrie pe toti ne afecteaza si am încercat si noi sa oferim un moment de bucurie familiei Hâldan. Victoria din meciul cu Otelul îi este dedicata Unicului Capitan”, a spus Ionel Danciulescu pentru www.fcdinamo.ro.

Gestul a venit în urma împlinirii a sapte ani de când Hâldan a decedat în timpul unui meci de fotbal, iar toti jucatorii lui Dinamo au iesi de la vestiare, la meciul cu Otelul, purtând tricouri albe pe care era imprimat chipul „Unicului Capitan”.


Intră acum și în grupul de