15 jandarmi sanctionati disciplinar


Intră acum și în grupul de

Dosarul jandarmului din Brosteni care a plonjat cu masina unitatii în albia râului Bistrita, dupa ce s-a urcat beat la volan, în timpul programului, se afla la Parchetul Militar Iasi, care va decide daca acesta va fi trecut în rezerva. De asemenea militarul a fost sanctionat disciplinar de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava, dupa cum a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa colonelul Eugen Salar, seful institutiei. Acesta a precizat ca, pentru început sergentul major Ciprian G, a fost mutat disciplinar de la Postul de Jandarmi Montan de la Brosteni la sediul Detasamentul Vatra Dornei, pentru a i se monitoriza activitatea.

Seful IJJ Suceava a mai spus ca, în functie de ce va hotarî Parchetul Militar, jandarmul sucevean va fi pus la dispozitie sau trecut în rezerva.

Cât priveste paguba provocata autoturismului, în valoare de 15 milioane de lei, colonelul Salar a precizat ca a fost suportata integral de catre subofiter, masina fiind introdusa saptamâna trecuta în serviciul operativ.  

Subofiterul, din Brosteni a condus într-o duminica dupa-amiaza, pe drumul national DN 17B, în interiorul localitatii de domiciliu, un autoturism de serviciu marca „DACIA 1310”, aflat în proprietatea Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, într-o curba usoara la stânga, masina a derapat, dupa care a parasit carosabilul si a ajuns în albia râului Bistrita, unde a fost purtata de ape aproximativ 500 de metri în aval. Soferul a fost accidentat usor iar autoturismul a fost avariat în partea din fata. Dupa ce a fost testat cu aparatul etilotest s-a stabilit ca subofiterul avea o concentratie de 1,12 miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat.  

Sergentul major din Brosteni nu este singurul care a fost sanctionat în ultima perioada, alte 15 sanctiuni disciplinare fiind aplicate în trimestrul III al acestui an. Sanctiunile au presupus consemnare, avertisment sau atentionare pentru neîndeplinirea atributiilor în 12 cazuri, consum de alcool – 1 caz si accidente de circulatie – 2 cazuri.


Intră acum și în grupul de