FOTBAL » Mircea Rednic se imbraca iar in visiniu


Intră acum și în grupul de

Mircea Rednic este de miercuri, noul antrenor al Rapidului. Tot ieri, el a fost prezentat oficial în aceasta calitate de patronul George Copos. Contractul încheiat cu conducerea clubului giulestean îl „leaga”  pe fostul antrenor al FC Dinamo de „alb-visinii”  pentru o durata de patru ani, clauzele si termenele parafate multumind ambele parti. Obiectivul lui Rednic pentru campionatul din acest an este clasarea Rapidului pe unul din primele doua locuri, pozitii de Champions Ligue, si câstigarea Cupei României, „specialitatea” rapidistilor. El a sosit în Giulesti cu antrenorul de portari Marius Bratu, urmând ca din iarna sa se aduca si un preparator fizic italian, „tehnicul” de pe banca rapidistilor fiind completat si în continuare de secundul Marian Rada.

Rednic, în vârsta de 45 de ani, a mai pregatit Rapidul în doua „sesiuni”, 2000-2001 si 2002-2004, aducându-i un titlu, o cupa a României si doua supercupe. Cu Rednic la conducere, rapidistii au câstigat 70 de meciuri si au pierdut doar 15. Cariera lui ca antrenor s-a format însa si în trecerile pe la FCM Bacau, Universitatea Craiova, Al-Nasr, FC Vaslui si Dinamo Bucuresti.  

Galeria Rapidului nu-l vrea pe „Puriu”

Daca sefii de la Rapid, în frunte cu patronul George Copos, sunt multumiti de întelegerea la care au ajuns cu Mircea Rednic, el însusi fiind satisfacut de întoarcere, galeria giulestenilor nu este deloc încântata de revenirea „Puriului”. Petre Stefan, liderul galeriei visinii a declarat ca daca fostul antrenor de la Dinamo se oficializeaza, suporterii îl vor contesta si înjura la fiecare meci. „Mircea Rednic sa se astepte la proteste din partea noastra. Nu suntem de acord cu instalarea lui în functia de antrenor. Nu putem sa uitam niciodata ce a spus despre suporterii rapidisti si despre Rapid. Este un om fara caracter, fara coloana vertebrala. Indiferent ca ia 200 de campionate cu Rapid, el va fi întotdeauna înjurat pe Giulesti. Mircea Rednic o sa fie contestat nu la primul meci, ci la fiecare meci, atât acasa cât si în deplasare”, a spus Petre Stefan.

Rednic însa nu a pus la inima si crede ca aceste patimi se vor potoli. „Eu cred ca ne vom întelege. Sunt profesionist si nu mi-e teama. Ei trebuie sa înteleaga ca nu eu am vrut sa plec de la Rapid, ci am fost înlaturat. Iar pe unde am avut ocazia, am batut si pe Steaua, si pe Dinamo”, declarat Rednic.


Intră acum și în grupul de