Acasă Actualitate Incendiu în Ajun de Crăciun la un duplex din Rădăuți

Incendiu în Ajun de Crăciun la un duplex din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Un burlan neprotejat termic faţă de materialele combustibile a provocat un incendiu puternic, în Ajun de Crăciun, la o casă tip duplex din municipiul Rădăuţi. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD, reușind în circa trei ore și jumătate să lichideze incendiul.

incendiu marginea (2), autospeciala noaptea



Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat în plină noapte, în jurul orei 1:30, iar la sosirea echipajelor ardeau acoperişul construcţiei, din lemn, cu învelitoare din tablă, şi o anexă în care se afla centrala termică, existând pericolul de propagare la întreaga clădire şi la casele învecinate.

Găleată a arătat că primului proprietar i-au ars anexa cu centrala termică, în interior, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, astereala acoperişului casei pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, aparate electronice şi documente personale.

De asemenea, s-au degradat pereţii şi planşeul locuinţei, tâmplărie din PVC şi alte obiecte de mobilier.

„Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 36 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, acesta a refuzat transportul la o unitate spitalicească”, a menționat purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

El a mai arătat că pagubele constatate la cel de-al doilea proprietar au fost mai multe bunuri care au ars din interiorul podului.

De asemenea, focul a degradat planşeul din rigips al pereţilor, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan neprotejat termic faţă de materialele combustibile”, a spus plt.adj Alin Găleată, subliniind faptul că pompierii militari au salvat restul casei tip duplex, dar şi locuinţele învecinate. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version