De Crăciun, doi ucraineni au încercat să intre în ţară prin Vama Siret cu ţigări de contrabandă. Nu credeau că poliţiştii vor găsi ascunzătoarea


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat, joi seara, doi ucraineni care au intrat în ţară prin Vama Siret având ascunse în maşinile pe care le conduceau, înmatriculate în Lituania şi Bulgaria, ţigări de contrabandă.

 

Astfel în 24 decembrie în jurul orei 19.30, s-a prezentat în PTF Siret pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Oleh D., în vârstă de 20 ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Lituania.

contrabanda 5

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în locaşuri special amenajate în semiaripi faţă şi spate, în bara de protecţie spate și în pragurile autoturismului, cantitatea de 740 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 900 lei a fost ridicată în vederea confiscării, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar autoturismul marca Citroen în valoare de 4.450 lei a fost indisponibilizat, deoarece avea locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.

 

Tot, joi, la acelaşi punct, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, Valentin G., cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism, marca BMW, cu numărul de înmatriculare specific Bulgariei.

 

La controlul autoturismului efectuat de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, 292 pachete ţigări, de provenienţă.

Drept urmare, ţigările, în valoare de 350 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de