Bilete mai scumpe cu 50 la sută de la 1 ianuarie la Muzeul de Istorie şi la Cetatea de Scaun


Intră acum și în grupul de

Preţul biletelor de intrare la Muzeul de Istorie al Bucovinei şi la Cetatea de Scaun creşte, în medie, cu 50 la sută potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Judeţean Suceava în şedinţa de luni.

Cetatea de Scaun (6)

Astfel, în proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor şi tarifelor, se argumentează creşterea taxelor şi tarifelor de la Muzeul Bucovinei prin prisma lucrărilor de modernizare şi reabilitare executate prin programe cu finanţare europeană.

Noile tarife ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016 sunt pentru vizitarea Muzeului de Istorie- Sala Tronului, de şase lei pentru adulţi şi de doi lei pentru elevi sau studenţi faţă de patru lei pentru adulţi şi 1 leu pentru elevi şi studenţi în 2015.

Pentru vizitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi de trei lei pentru elevi sau studenţi, faţă de 6 lei pentru adulţi şi de 2 lei pentru elevi şi studenţi în 2015.

Aceste tarife, 10 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi şi studenţi, sunt valabile şi pentru participarea la Festivalul de Artă Medievală sau la Festivalul Rock Castle, în condiţiile în care în 2015 preţul de intrare era de şapte lei pentru adulţi şi de doi lei pentru elevi sau studenţi.

Preţul de intrare la expoziţiile temporare proprii ale Muzeului Bucovinei va fi de la 1 ianuarie 2016 de 5 lei, faţă de 4 lei până acum, iar pentru expoziţiile temporare cu costuri de asigurare, preţul de intrare va fi de 8 lei faţă de 6 lei în prezent.

Muzeul Bucovinei introduce noi tarife de la 1 ianuarie.

muzeul de istorie (10)

Astfel, la Muzeul de Istorie, vizitarea expoziţiei permanente va costa 15 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi, iar vizitarea unei secţiuni va costa patru lei pentru adulţi şi un leu pentru elevi şi studenţi, în timp ce pentru Sala Tezaur se vor percepe taxe de 6 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi şi studenţi.

Pentru ghidaj în limba engleză, taxa va fi de 50 de lei pentru un grup, iar închirierea unui audioghid va costa 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi şi studenţi.

De remarcat este că se vor putea închiria trăsuri, fără cai, cu 100 de lei pe oră, iar pentru folosirea bisericii Vama pentru cununii sau botezuri, taxa va fi de 100 de lei.(N.B.)


Intră acum și în grupul de