Serviciul Judetean de Ambulanta controlat de ASP


Intră acum și în grupul de

Autoritatea de Sanatate Publica Suceava (ASP) va efectua saptamâna viitoare o serie de controale la Serviciul Judetean de Ambulanta Suceava (SJA) – statia Suceava si substatiile din orasele si municipiile judetului, pentru a vedea cum sunt folosite masinile si echipamentele din dotare si daca în ambulante sunt respectate  conditiile igienico-sanitare. „O eventuala noua repartitie de ambulante catre judete va depinde în mod direct de eficienta cu care sunt utilizate cele existente în dotare si cele care urmeaza sa soseasca în judete pâna în luna iulie a anului 2008, conform repartitiei primite de la Ministerul Sanatatii Publice” a declarat Odette Nicolae, seful ASP Suceava.

Pâna la mijlocul anului viitor la Suceava vor ajunge 24 de autosanitare performante. În prezent, unitatea dispune de 65 de masini, iar cea mai mare parte a acestora se afla într-o stare de uzura avansata.   

Seful ASP Suceava a mai precizat ca SAJ mai are multe alte probleme serioase de rezolvat una dintre ele fiind lipsa acuta de personal, dar pâna la gasirea unor solutii trebuie sa se faca fata cu personalul existent si cu dotarea care în scurt timp va fi îmbunatatita.

Odette Nicolae a mai spus ca în urmatoarele doua saptamâni ASP si SAJ trebuie sa stabileasca împreuna o strategie privind acordarea consultatiilor la domiciliu pentru urgente, în urma solicitarilor facute de cetateni la 112. 


Intră acum și în grupul de