Verificări ale DSP la o pensiune din Suceviţa după ce doi turişti au ajuns la spital cu gastro-enterită


Intră acum și în grupul de

 

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au efectuat, duminică, verificări privind calitatea apei şi alimentelor dintr-o pensiune din Suceviţa după ce doi turişti au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi cu gastro-enterită.

Spitalul Municipal Radauti

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că două persoane, cu vârste de 13 şi 23 de ani, din judeţele Constanţa şi Vrancea, dintr-un grup de 60 de turişti cazaţi la o pensiune din Suceviţa au ajuns sâmbătă seara la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi acuzând greţuri şi vărsături, fiind deja externaţi.

Ea a precizat că inspectori ai Serviciului de control în sănătate publică din cadrul DSP Suceava s-au prezentat la pensiunea respectivă şi au recoltat probe de apă şi alimente pentru a stabili dacă acestea sunt corespunzătoare.

Totodată, inspectorii au verificat condiţiile igienico-sanitare de preparare a hranei, dar şi condiţiile de cazare şi dacă personalul angajat are efectuat examenul medical periodic obligatoriu.

Zorescu a menţionat că rezultatele analizelor de laborator vor fi cunoscute peste 72 de ore.

Directorul medical al Spitalului Municipal Rădăuţi, Liviu Dubei, a declarat că pacienţii au ajuns la CPU în cursul serii de sâmbătă, unul la 18.30, altul la ora 20, au fost consultaţi de un medic de la secţia de boli infecţioase.

El a spus că cei doi pacienţi nu au pus probleme deosebite şi au fost externaţi duminică dimineaţa.(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de