Două incendii de vegetație uscată, într-o singură zi, în Negostina și Solca

Pompierii militari de la Gărzile de Intervenţie Siret şi Solca au intervenit, luni, 28 decembrie, pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, vremea deosebit de caldă a favorizat dezvoltarea şi propagarea flăcărilor.

incendiu miristi

Primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 17, în satul Negostina din comuna Bălcăuţi. Acolo, flăcările au mistuit o jumătate de hectar de vegetaţie uscată și au afectat doi stâlpi de telefonie, din lemn, în proporţie de aproximativ 30%, ce se aflau pe marginea drumului DJ209D.

Trei ore mai târziu, pe raza oraşului Solca, a izbucnit un alt incendiu.

„Pompierii militari au fost nevoiţi să parcurgă o distanţă de aproximativ doi kilometri pe jos, cu accesoriile specifice din dotare, până la locul intervenţiei, unde ardea cu flacără jumătate de hectar de vegetaţie uscată şi lăstăriş”, a declarat plt.adj. Alin Găleată.

El a menționat că flăcările ameninţau să se extindă la o plantaţie de afini, cu o suprafaţă de circa trei hectare.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul în aproximativ o oră.

Găleată a precizat că cele două incendii au izbucnit, cel mai probabil, din cauza focului deschis lăsat nesupravegheat. (Mihaela Tcaciuc)