Două incendii de vegetație uscată, într-o singură zi, în Negostina și Solca


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari de la Gărzile de Intervenţie Siret şi Solca au intervenit, luni, 28 decembrie, pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, vremea deosebit de caldă a favorizat dezvoltarea şi propagarea flăcărilor.

incendiu miristi

Primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 17, în satul Negostina din comuna Bălcăuţi. Acolo, flăcările au mistuit o jumătate de hectar de vegetaţie uscată și au afectat doi stâlpi de telefonie, din lemn, în proporţie de aproximativ 30%, ce se aflau pe marginea drumului DJ209D.

Trei ore mai târziu, pe raza oraşului Solca, a izbucnit un alt incendiu.

„Pompierii militari au fost nevoiţi să parcurgă o distanţă de aproximativ doi kilometri pe jos, cu accesoriile specifice din dotare, până la locul intervenţiei, unde ardea cu flacără jumătate de hectar de vegetaţie uscată şi lăstăriş”, a declarat plt.adj. Alin Găleată.

El a menționat că flăcările ameninţau să se extindă la o plantaţie de afini, cu o suprafaţă de circa trei hectare.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul în aproximativ o oră.

Găleată a precizat că cele două incendii au izbucnit, cel mai probabil, din cauza focului deschis lăsat nesupravegheat. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de