Peste nouă mii de suceveni au fost vaccinaţi împotriva gripei sezoniere iar DSP Suceava a mai primit 2000 de doze de vaccin antigripal


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătăţii a repartizat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava alte 2000 de doze de vaccin antigripal, iar de la debutul campaniei de vaccinare împotriva gripei sezoniere şi până în prezent au fost vaccinate aproximativ 9200 de persoane din judeţul Suceava.

Gripa porcina

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ministerul Sănătăţii a repartizat, la solicitarea DSP Suceava, încă 2000 de doze de vaccin antigripal.

Campania de vaccinare antigripală a debutat în judeţul Suceava la mijlocul lunii octombrie, iar până în prezent aproximativ 9200 de persoane au fost vaccinate antigripal.

În ultima săptămână, în judeţul Suceava s-au înregistrat peste 2000 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumopatii acute, majoritarea cazurilor fiind înregistrate în zona Sucevei.

Conform statisticii DSP Suceava, în săptămâna 21-27 decembrie au fost înregistrate 1879 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 370 de cazuri de pneumopatii acute.

Din totalul cazurilor de IACRS, cele mai multe, 554, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, iar cele mai multe cazuri de pneumopatii acute, 83, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de