DSP Suceava: Apa folosită la pensiunea Memory din Suceviţa, necorespunzătoare. Activitatea pensiunii suspendată


Intră acum și în grupul de

Activitatea pensiunii Memory din Suceviţa a fost suspendată de DSP Suceava după ce s-a constatat că apa folosită este necorespunzătoare consumului.

DSP Suceava arată într-un comunicat de presă că după ce s-a constatat că probele de apă şi alimente recoltate în cursul zilei de duminică de la pensiunea Memory unde mai mulţi turişti au reclamat dureri abdominale şi greţuri, iar doi au fost internaţi o noapte în Spitalul Municipal Rădăuţi, că a decis suspendarea activităţii pensiunii până la remedierea deficienţelor.

apa robinet

„Urmare a rezultatelor de laborator necorespunzătoare ale probelor de alimente şi apă recoltate în data de 27.12.2015, Direcţia de Sănătate Publică Suceava dispune suspendarea activităţilor la acest obiectiv conform art 62 – (1) din HG 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice   “În cazul în care condiţiile de funcţionare a obiectivelor/unităţilor constituie un risc iminent pentru sănătatea publică, personalul împuternicit aplică şi sancţiunea complementară constând în suspendarea activităţilor din cadrul obiectivelor/unităţilor, până la remedierea deficienţelor determinate de săvârşirea contravenţiilor constatate, sau, după caz, până la închiderea unităţii”, se arată în comunicatul DSP Suceava.

Totodată se arată că din punct de vedere epidemiologic a fost vorba despre un episod de enterocolită datorat cel mai probabil apei furnizate, din sursă proprie, a cărei calitate este necorespunzătoare consumului.

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au efectuat, duminică, verificări privind calitatea apei şi alimentelor dintr-o pensiune din Suceviţa după ce doi turişti au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi cu gastro-enterită.

 

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că două persoane, cu vârste de 13 şi 23 de ani, din judeţele Constanţa şi Vrancea, dintr-un grup de 60 de turişti cazaţi la o pensiune din Suceviţa au ajuns sâmbătă seara la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi acuzând greţuri şi vărsături, fiind deja externaţi.

 

Ea a precizat că inspectori ai Serviciului de control în sănătate publică din cadrul DSP Suceava s-au prezentat la pensiunea respectivă şi au recoltat probe de apă şi alimente pentru a stabili dacă acestea sunt corespunzătoare.

 

Totodată, inspectorii au verificat condiţiile igienico-sanitare de preparare a hranei, dar şi condiţiile de cazare şi dacă personalul angajat are efectuat examenul medical periodic obligatoriu.

La aceeaşi pensiune au fost făcute verificări şi de Protecţia Consumatorului Suceava imediat după ce turiştii au sesizat sâmbătă seara situaţia din această unitate.

 

CJPC Suceava a arătat într-un comunicat de presă că sâmbătă seara la ora 19 a fost făcută o reclamaţie privind o posibilă toxiinfecţie alimentară la pensiunea Memory din Suceviţa, iar o echipă de control a mers să verifice cele semnalate imediat.

 

Astfel, controlul a fost făcut între orele 20-24, iar în urma verificărilor s-au constatat mai multe deficienţe, atât în ceea ce priveşte condiţiile de cazare, dar şi la activitatea blocului alimentar, dar că nici casa de marcat de la bar nu funcţiona.

 

Astfel, inspectorii pentru protecţia consumatorului au constatat că la blocul alimentar s-au găsit produse alimentare expirate, smântână şi ciuperci, vase cu ciorbe neetichetate şi nu se cunoaşte data la care au fost preparate, iar cel mai grav lucru constatat a fost lipsa contraprobelor pentru mâncărurile preparate în perioada sejurului.

 

În timpul controlului, la ora 21 când trebuia servită cina inspectorii nu au găsit produsele pentru aperitiv, iar păstrăvul era congelat în lada frigorifică.

 

În ceea ce priveşte condiţiile de cazare inspectorii au constatat că mochetele sunt uzate şi murdare, dar şi că în pensiune era praf şi pânze de păianjen. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de