15 persoane rătăcite între Gura Haitii şi Cabana Călimani pe traseul Maria Tereza


Intră acum și în grupul de

 

 

Un număr de 15 persoane  rătăcite între Gura Haitii şi Cabana Călimani, pe traseul Maria Tereza.

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că cei 15 au fost găsiţi şi duşi la cabana meteo.

Potrivit lui Nechifor, grupul respectiv a încurcat traseul triunghi albastru care duce spre cabană cu traseul de biciclete Maria Tereza care duce spre judeţul Harghita.

Patru dintre turişti au reuşit să găsească cabana, iar apoi cabanierul a coborât şi a preluat restul grupului.

indicator calimani, pietrosu, gura haitii

Ştirea iniţială:

Un număr de 15 persoane sunt rătăcite între Gura Haitii şi Cabana Călimani, pe traseul Maria Tereza, a informat ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, pentru găsirea acestora au fost antrenate echipe de căutare de la Salvamont Vatra Dornei şi jandarmii montani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, Bogdan Cornaci, o femeie a sesizat prin 112 că face parte dintr-un grup de 15 persoane care au lăsat maşina la Gura Haitii şi au mers pe traseul Maria Tereza spre cabana meteo din masivul Călimani.

Femeia a întrebat să întrebe dacă se află pe traseul corect, iar legătura s-a întrerupt din cauză că semnalul telefonic în zonă este slab şi nu s-a mai reuşit reluarea legăturii.

El a spus că ţinând cont că este frig şi întuneric şi nici nu se poate lua legătura cu grupul, patru salvamontişti şi patru jandarmi montani din Vatra Dornei au plecat în zonă pentru a le acorda sprijin.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că din informaţiile pe care le are cei 15 au plecat spre cabana meteo din Călimani unde urmau să-şi petreacă Revelionul.

El a menţionat că ţine legătura cu jandarmii urmând ca dacă se impune să suplimenteze forţele şi a subliniat că respectiva cabană nu este în circuitul turistic.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de