Proiect de dezvoltare a zonei turistice Rarau-Obcinile Bucovinei si Masivul Ciornahora-Ucraina


Intră acum și în grupul de

Un proiect finantat de UE în cadrul Programului de Vecinatate România-Ucraina, ce prevede dezvoltarea zonei turistice Rarau-Obcinile Bucovinei si Masivul Ciornahora(Ucraina) a fost lansat sâmbata, la Câmpulung Moldovenesc de catre autoritatile din doua regiuni ucrainene si din judetul Suceava.  

Obiectivul principal al proiectului o reprezinta dezvoltarea economica durabila prin turism a microregiunilor Masivul Rarau- Obcinele Bucovinei din România si Masivul Ciornahora din Ucraina prin valorificarea resurselor turistice specifice zonei Carpatilor Nordici si realizarea unei cooperari transfrontaliere în turism. În proiect sunt incluse municipiul Cîmpulung Moldovenesc si zece comune din zona de granita din judetul Suceava si sapte raioane din regiunile ucrainene Ivano Frankivsc si Cernauti.

În opinia primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban, proiectul pune în valoare potentialul turistic al zonei care este prea putin exploatat. Acesta a mentionat ca statiunea Câmpulung Moldovenesc devine promotorul turismului în Carpatii Nordici, în cadrul proiectului urmând a fi realizata o retea IT si o baza de date turistice care va functiona ca un dispecerat turistic on-line, cu terminale în fiecare localitate de interes turistic, dar ca va fi înfiintat si un centru de informare si marketing turistic cu rol de administrator al bazelor de date.

De asemenea, proiectul prevede organizarea si monitorizarea activitatilor turistice din zona si promovarea microregiunilor vizate ca zone turistice.

Edilul sef al municipiului Câmpulung a mai spus ca în zona transfrontaliera vizata de proiect sunt aproximativ 500 de prestatori de servicii turistice, iar toata oferta turistica a zonei va fi valorificata sub o marca unica pentru a penetra piata turistica pe nise precis conturate.

Aflat la lansarea proiectului, consulul general al Ucrainei la Suceava, Sergiy Nikshych s-a aratat, bucuros de aceasta colaborare între autoritatile locale din Ucraina si România în vederea promovarii unui produs turistic comun.


Intră acum și în grupul de