Biroul vamal din Aeroportul Suceava se transformă în punct vamal


Intră acum și în grupul de

Biroul vamal din Aeroportul Suceava se transformă în punct vamal care va fi în subordinea Biroului vamal de interior Suceava.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, mai multe birouri vamale, între care cel din Aeroportul Suceava, se reorganizează în puncte vamale.

Între birourile vamale care se reorganizează în puncte vamale se numără, pe lângă cel din Aeroportul Suceava şi cele din aeroporturile Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Tulcea,  Arad, Băneasa, dar şi Zimnicea, Turnu Măgurele, şi cele din Zonele libere Brăila, Galaţi şi Curtici.

De menţionat este că biroul vamal de frontieră Fălciu se închide.

Personalul acestor birouri vamale va fi preluat de birourile vamale în subordinea în care vor intra noile puncte de frontieră.

aerogara aeroport suceava (2)

În expunerea de motive pentru această Hotărâre de Guvern se arată că aeroporturile internaţionale trebuie asigurat controlul vamal pe toată perioada de funcţionare a aeroportului, iar pentru aeroportul deschis traficului internaţional nu este obligatorie prezenţa permanentă a lucrătorilor vamali, iar în aceste cazuri este necesară prezenţa lucrătorilor vamali pentru procesarea zborului ocazional internaţional.

Guvernul precizează că în ultimul timp a avut loc o scădere drastică a volumului de activitate în unele birouri vamale de frontieră organizate pe aeroporturile deschise traficului internaţional de mărfuri cum sunt Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Suceava, Tulcea, Arad şi Băneasa.

Prin reorganizarea acestor birouri vamale se reduce numărul funcţiilor publice de conducere cu 12. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de