Consilierii PD vor merge pe teren pentru a impulsiona finalizarea lucrarilor la retelele de termoficare


Intră acum și în grupul de

Liderul democratilor suceveni, Florin Olaru a declarat ca este inadmisibil ca sucevenii sa fie „tinta bataii de joc a unor firme” care au semnat cu buna stiinta contractele de prestari servicii în vederea înlocuirii retelei de termoficare si a cerut executivului local sucevean sa fie foarte drastic cu acestea. Olaru a spus ca va cere consilierilor locali ai PD sa urmareasca îndeaproape respectarea clauzelor contractuale. „Este un proverb care spune ca omul gospodar îsi face vara sanie si iarna car, proverb pe care unii din pacate l-au uitat. Ni s-a spus ca lucrarile vor fi finalizate pâna la 15 octombrie dar nu a fost asa. Multi dintre suceveni sunt condamnati în continuare la frig, categoriile cele mai afectate fiind copiii si persoanele de vârsta a treia. Consideram ca este de interes public ca Termica SA, beneficiarul lucrarilor, sa faca publice contractele de prestari servicii. Cerem sa fie facute publice termenele de predare a lucrarilor si clauzele referitoare la penalitati. Vrem ca domnul primar sa aplice pâna la ultimul detaliu clauzele contractelor pe care firmele le-au semnat cu buna stiinta si sa nu mai faca concesii societatilor care lucreaza cu banul public”, a cerut în termeni imperiosi Olaru.

Presedintele PD a precizat ca firmele care executa lucrarile „nu au voie sa-si bata joc de banii pe care Primaria i-a obtinut destul de greu”. Acesta a anuntat ca va încerca sa dea o mâna de ajutor municipalitatii în vederea impulsionarii lucrarilor sens în care îi va ruga pe consilierii democrati sa fie prezenti zilnic pe santiere „pentru a-i tine în priza pe muncitori”.  

La rândul sau, vicepresedintele PD Suceava, consilierul local Niculai Barba, a tinut sa critice modul în care firmele îsi fac treaba. Acesta spus ca a fost deja pe teren si a precizat ca a avut parte de numeroase probleme atunci când a cerut explicatii muncitorilor. Cel mai neplacut moment a fost, în opinia lui Niculai Barba cel trait în preajma punctului termic Luceafarul din George Enescu. „Am fost sa vad cum se desfasoara lucrarile si sa discut cu reprezentantii Termica si ai Primariei în legatura cu problemele aparute. Nu era nici unul acolo ca sa supervizeze lucrarile iar o persoana care cred ca era seful de echipa mi-a spus ca ar fi bine sa plec pentru ca îl deranjez. Am luat-o ca pe un fel de amenintare. Dupa ce i-am aratat legitimatia de consilier local s-a mai înmuiat”, a tinut sa declare Niculai Barba.


Intră acum și în grupul de