Fostul sef al Garzii Regionale de Mediu „se da bolnav” pentru a amana decizia Comisiei de Disciplina


Intră acum și în grupul de

Fostul comisar-sef al Comisariatului Regional Suceava nu s-a prezentat la nici o convocare a comisiei de disciplina, dupa ce a fost suspendat din functie pentru o serie nereguli. În aceste conditii Comisia de Disciplina a Garzii Nationale de Mediu nu poate finaliza ancheta fiindca Adrian Casuneanu nu se prezinta la audieri, motivând ca este bolnav. Aflat luni la Suceava, Codrin Lungu, consilierul personal al comisarului general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Popa a declarat în cadrul unei conferinte de presa ca Adrian Casuneanu a fost somat sa prezinte certificatele medicale. „Daca nu aduce aceste acte justificative, ancheta se va încheia si fara prezenta sa la audieri”, a precizat Codrin Lungu adaugând ca Adrian Casuneanu a trimis cereri de amânare a audierii, fara sa ataseze documente care sa demonstreze ca într-adevar este internat în spital. Banuielile ca Adrian Casuneanu nu este bolnav au fost amplificate de una dintre aceste cereri ce a fost transmisa de pe fax-ul personalizat al unei balastiere din judetul Iasi, patronul acesteia confirmându-le comisarilor de mediu Iasi, deplasati la fata locului, ca cel care a trimis documentul a fost chiar Adrian Casuneanu.  

Adrian Casuneanu are trei sesizari la Comisia de Disciplina. Una dintre acestea se refera la nereguli în achizitionarea sediului Garzii de Mediu Suceava, care pe lânga faptul ca se afla în afara municipiului Suceava, a fost achizitionat de la un intermediar cu 18 miliarde de lei vechi, dupa ce initial cladirea a fost cumparata cu 6 miliarde de lei vechi. „Cu banii astia se lua un spatiu în New York” a spus consilierul comisarului general. Un alt aspect verificat este cel al uniformelor pentru comisarii de mediu suceveni care timp de un an au stat în custodia producatorului iar cea de-a treia se refera la depasirea pragului de 20 la suta în cazul unor stimulente financiare luate de la comisariate judetene pentru personalul de la comisariatul regional. „Stimulentele nu trebuiau sa depaseasca 20 la suta, dar comisarul sef regional lua 30- 40 la suta. Cei care au primit în plus vor trebui sa dea banii înapoi” a mai spus Codrin Lungu. Pentru toate acestea, Adrian Casuneanu risca sa fie sanctionat cu încheierea contractului de munca.

Adrian Casuneanu a fost suspendat din functie la începutul lunii august, în urma celor trei sesizari, dar a depus o contestatie ce a fost respinsa de Curtea de Apel Suceava. La sfârsitul lunii septembrie, acesta mentiona ca face recurs si se va adresa Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

În momentul de fata Adrian Casuneanu este cercetat si de DNA. 


Intră acum și în grupul de