Primarul Sucevei: „Îmi doresc o sală polivalentă şi cred că i-a venit timpul”

Municipiul Suceava are nevoie de o sală polivalentă care să fie folosită atât pentru evenimente sportive cât şi culturale, a declarat, miercuri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 În prima conferință de presă susținută în 2016, edilul-șef sucevean a arătat că investiţia face parte din strategia culturală adoptată de CL Suceava şi a subliniat că va trebui făcută cu fonduri locale întrucât programele europene nu prevăd finanţări pentru astfel de obiective.

ion lungu (3)

Astfel, Lungu a anunțat că va propune Consiliului Local să aprobe angajarea unui credit de 25 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la construcţia acestei săli care să aibă capacitatea de 5000 de locuri, proiect evaluat la 17 milioane de euro.

El a arătat că proiectul ar urma să fie finalizat la patru ani după începerea lucrărilor şi speră că va găsi şi alte surse de finanţare pe lângă cele locale, dar că este important ca proiectul să înceapă în acest an şi că, prin creditul de 25 de milioane de lei, se va asigura finanţarea pentru primii doi ani.

Lungu a explicat că acest credit ar urma să fie rambursat în zece ani cu o perioadă de graţie de doi ani, iar gradul de îndatorare al municipalităţii nu va fi afectat mult, arătând că potrivit estimărilor, cel mai mare grad de îndatorare este în 2016, de 17,99 la sută, iar în anii următori acesta scade spre 15 la sută.

„Îmi doresc o sală polivalentă şi cred că i-a venit timpul”, a spus Lungu.

Totodată, primarul Sucevei a mai spus că în bugetul pentru acest an va include o sumă de un milion de euro pentru construcţia unei nocturne la stadionul municipal Areni.

El a precizat că investiţia într-un nou stadion este foarte mare, iar până când se va găsi finanţare va trebui modernizat actualul stadion municipal.

„Ne trebuie nocturnă şi e ruşinos că nu avem nocturnă când sunt şi comune care au nocturnă la stadion”, a mai spus primarul. (R.N.B.)