FOTBAL » Romanii bat si bulgarii pierd – varianta optima pentru calificarea tricolorilor la Euro 2008


Intră acum și în grupul de

Fotbalistii Nationalei României au ajuns ieri în Luxemburg pentru a doua partida, în 5 zile, jucata în preliminariile Euro 2008. Piturca se vede nevoit sa nu-i poata folosi de aceasta data pe Mutu, Codrea si Banel Nicolita, suspendati pentru cumul de cartonase galbene. Astfel, primul unsprezece tricolor ce va intra mâne în teren va arata cu totul altfel decât în partida cu Olanda. Locul lui Codrea va fi luat, cel mai probabil, de Dica, iar pentru postul lui Mutu, selectionerul i-ar putea avea în vedere pe Bratu sau Daniel Nicolae. În calitate de singur mijlocas dreapta disponibil, în calcul va fi luat si Florentin Petre, convocat de asemenea de Piturca. Faptul ca Luxemburg a învins Belarus sâmbata este un motiv de grija în plus pentru nationala noastra, dar care, dupa victoria împotriva Olandei, poate face deja calcule optimiste. Nu e nimeni atât de sceptic sa creada ca Olanda nu mai face rost de 7 puncte pentru calificare din partidele cu Slovenia, Albania si Luxemburg.

De aceea, problema se pune, în Grupa G, doar pentru România si Bulgaria. Si de aici încep socotelile… Cu 23 de puncte, România mai are nevoie de înca 6, din urmatoarele trei meciuri (cu Luxemburg, Bulgaria si Albania) pentru a pleca la Euro 2008. Bulgarii însa, cu numai 18 puncte acumulate, ar trebui sa învinga în toate cele trei partide ramase de jucat (cu Albania, România si Slovenia). Varianta cea mai fericita însa pentru români ar fi ca mâine sa iasa victoriosi, iar vecinii bulgari sa piarda meciul de la Tirana, cu Albania, si trupa lui Piti îsi poate lua din vreme biletele pentru turneul final european din Austria si Elvetia. Asta si spera selectionerul Nationalei României, constient însa ca partida cu Luxemburg nu va fi o joaca.

„Putem încheia calculele miercuri. Dar vom întâlni un adversar cu un moral ridicat dupa victoria din Belarus, nu va fi usor. Si altii au câstigat în Luxemburg foarte greu, sa nu mai vorbim asa usor de scoruri de 5-0”, declara Piturca unui jurnalist bucurestean, înainte de plecare. Marti, la ora 21,15, meciul de fotbal Luxemburg – România poate fi urmarit pe TVR1.­


Intră acum și în grupul de