Un bătrân din Dornești a murit în urma unui stop cardio-respirator, după ce gospodăria i-a fost cuprinsă de flăcări


Intră acum și în grupul de

Un bătrân în vârstă de 86 de ani, din comuna suceveană Dornești, a murit joi dimineață, în urma unui stop cardio-respirator, după ce gospodăria i-a fost cuprinsă de flăcări.

smurd noaptea

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, în jurul orei 7 a fost anunțat, prin apel la 112, un incendiu în localitatea Dorneşti, la fața locului fiind trimise trei autospeciale de pompieri.

„La sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei anexe, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la locuinţele învecinate”, a declarat plt. adj. Alin Găleată.

El a precizat că pe timpul intervenţiei lucrătorii Serviciului de Ambulanţă Rădăuţi l-au preluat pe proprietarul în vârstă de 86 de ani, care a suferit un stop cardiorespirator, pe fondul unei afecţiuni cronice.

„Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al pompierilor suceveni.

În urma incendiului ce a fost lichidat de pompieri în circa o oră și jumătate, au ars aproximativ 70 de metri pătraţi din acoperişul bucătăriei de vară şi circa 2 metri cubi de cherestea.

De asemenea, flăcările au degradat pereţii anexei pe 80 de metri pătraţi, precum şi acoperişul din tablă pe 100 de metri pătraţi.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a flăcărilor efectul termic generat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat locuinţa gospodăriei afectate de foc şi cele două case învecinate. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de