Suceveni urmăriți de autoritățile franceze și germane pentru comiterea unor furturi, introduși în arestul Poliției Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați, unul de 27 de ani, din comuna suceveană Slatina, și unul de 42 de ani din comuna Dorneşti, urmăriți de autoritățile franceze și germane pentru comiterea unor furturi, au fost introduși în arestul Poliției Suceava, în urma unor acțiuni specifice.

arestat

„La 07.01.2016, începând cu ora 06.00, a fost organizată o acţiune cu efective sporite pentru localizarea şi reţinerea unor persoane împotriva cărora autorităţile judiciare din Franţa şi Germania au emis mandate europene de arestare”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, la data de 27 noiembrie 2015 Procuratura Landshut din Germania a emis un mandat de arestare preventivă pe numele unui bărbat de 27 de ani, din comuna suceveană Slatina. Bărbatul este acuzat că a comis mai multe furturi în perioada februarie – martie 2015, pe teritoriul statului german.

„În urma activităţilor investigative desfăşurate, urmăritul a fost localizat pe raza localităţii, imobilizat şi reţinut”, se precizează în comunicatul Poliției.

Totodată, în cadrul aceleiaşi acţiuni a mai fost localizat şi reţinut un bărbat din judeţul Suceava, posesor de mandat european de arestare.

Polițiștii suceveni au arătat că este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din comuna Dorneşti, pentru care Curtea de Apel Aix – en – Provence Nice din Franța a emis la data de 7 decembrie anul trecut un mandat european de arestare.

Bărbatul este acuzat că a comis mai multe furturi în bandă organizată, în perioada iulie – august 2013, la Roquette sur Var.

Individul a fost imobilizat şi reţinut de poliţişti, pe raza localităţii de domiciliu, după care a fost introdus în arestul IPJ Suceava. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de