Probleme cu asigurarea căldurii în parametri normali la Vatra Dornei. Nechifor: „Este important să găsim soluţii acum”


Intră acum și în grupul de

Centrala termică de la Vatra Dornei are dificultăţi tehnice pentru asigurarea căldurii în parametri normali, a declarat, joi, șeful administrației județene sucevene, Cătălin Nechifor, care s-a deplasat la fața locului pentru a analiza situația.

Potrivit președintelui CJ Suceava, există dificultăţi tehnice la cazanele ce funcţionează cu biomasă (rumeguş şi tocătură de lemn).

Nechifor a explicat că rumeguşul folosit este umed şi nu dă randamentul prevăzut, iar pentru aducerea căldurii în parametri normali este nevoie şi de folosirea cazanului ce funcţionează pe baza de combustibil lichid uşor (CLU).

„Stocurile de CLU nu sunt suficiente pentru a asigura funcţionarea sistemului pe perioada sezonului de iarnă, iar Primăria Vatra Dornei nu are fonduri pentru a cumpăra CLU în cantitatea necesară”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că în şedinţa extraordinară de vineri a CJ Suceava urmează să se aloce o sumă importantă municipiului Vatra Dornei din sumele pentru echilibrarea bugetelor localităţilor, dar că va fi nevoie de găsirea şi altor soluţii financiare.

Șeful administrației județene şi-a exprimat încrederea că în cadrul şedinţei, consilierii judeţeni vor ajunge, după evaluări, la cea mai bună soluţie în cazul municipiului Vatra Dornei pentru a nu se ajunge într-o situație nedorită.

centrala termica vatra dornei cos fum_n

„Este important să fim proactivi şi să găsim soluţii acum ca să nu dăm din umeri mai târziu când se va ajunge într-o situaţie dificilă”, a spus Nechifor.

El a menţionat că, la Vatra Dornei, prognoza pe termen scurt nu este îngrijorătoare întrucât temperaturile diurne vor fi în jurul valorii de 0 grade Celsius, iar cele nocturne uşor negative.

„Cu stocurile de acum se poate acoperi necesarul până la intervenţia CJ Suceava astfel încât să se asigure agent termic şi apă caldă în parametri rezonabili”, a spus Nechifor.

El a menţionat că în Vatra Dornei sunt foarte mulţi turişti, o parte fiind aici pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi, iar alţii pentru schi, iar săptămâna viitoare urmează să vină un nou val de turişti care să petreacă Revelionul pe stil vechi, dar că urmează să fie organizată şi Cupa Mondială la sanie. (N.B.)


Intră acum și în grupul de